Microsoft Defender kommer till Windows, macOS, Android och iOS

Microsoft Defender © © Microsoft

Med Microsoft Defender spelar Windows-utgivaren det plattformsoberoende och erbjuder ett läsbart gränssnitt för att kontrollera säkerheten för dina enheter.

Vi hade Windows Defender, nu har vi Microsoft Defender, en antiviruslösning med flera stöd som finns tillgänglig på Windows, macOS, Android och iOS.

Ingår i Microsoft 365

Microsoft Defender är redan tillgängligt för prenumeranter på Microsoft 365 Personal and Family, erbjudandet från Redmond-företaget som ger tillgång till dess huvudsakliga programvara: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, etc.

Målet med Microsoft Defender är framför allt att kontrollera säkerheten för dina olika enheter genom ett enda gränssnitt. Applikationen erbjuder en instrumentpanel som ger en översikt över skyddsnivån för terminalerna kopplade till kontot, oavsett om det är datorer, surfplattor eller smartphones.

Microsoft Defender tilldelar en status till varje enhet för att snabbt se vilka som kräver användaråtgärder för att förbättra säkerheten. I “Skyddad” behöver du inte göra någonting. Med “Inte helt skyddad” skulle vissa optimeringar förbättra säkerheten för din terminal. Och i “Behöver uppmärksamhet” bör du seriöst undersöka situationen för att skydda enheten i fråga.

Microsoft Defender ersätter inte Windows Defender utan kompletterar det

Säkerhetsvarningar skickas när något går fel, och vägledning tillhandahålls på Windows och macOS för att hjälpa dig att höja säkerhetströskeln för enheter som behöver det.

Funktionerna kan variera beroende på plattform. På Android, till exempel, tillhandahåller Microsoft Defender antivirusskydd och ett skanningsalternativ för skadlig programvara – funktioner som inte är tillgängliga på iOS. I båda fallen har vi fortfarande skydd mot nätfiske på webben.

På Windows fungerar Microsoft Defender mestadels som ett bekvämt gränssnitt för att övervaka det skydd du redan har, oavsett om det är Windows Defender eller antivirus från tredje part. Microsoft Defender är därför inte en ersättning för Windows Defender.

Nya funktioner kommer att läggas till senare med uppdateringar.

Källa: Gränsen

Läs också:
Uppdatera Google Chrome för att korrigera dessa fyra viktiga sårbarheter

Relaterade Artiklar

Back to top button