Microsoft arbetar på en Game Pass-förbättrad HDMI-dongel (men är inte redo att skicka den ännu)

Xbox Cloud Gaming © Microsoft

Det var en öppen hemlighet, men vi ska inte klaga på att vi har bekräftats i vår övertygelse. Igår en artikel av Windows Central återvände i detalj till enheten som bär kodnamnet “Keystone”, en HDMI-dongel dopad med Xbox Game Pass.

Microsoft har sagt i flera månader att de undersöker möjligheten att marknadsföra en HDMI “sticka” så att de som varken har råd eller lust att köpa en Xbox-konsol kan dra nytta av dess molntjänst, trots allt.

Tv-spelet var du vill, när du vill

Microsoft har aldrig dolt sitt mål att göra videospel mer tillgängliga, och i synnerhet mindre beroende av dyra enheter. Bevittna Xbox Cloud som, tack vare Xbox Game Pass Ultimate-prenumerationen, låter dig njuta av en enorm katalog av titlar som kan spelas på PC, Mac, smartphones och till och med konsoler (utan installation) tack vare kraften i dess Azure-infrastruktur.

Efter att ha grävt fram konkreta omnämnanden av Xbox Keystone i Xbox OS-koden, fick Windows Central följande kommentar från Microsoft. ” Vårt uppdrag är att göra det möjligt för alla att spela de spel de vill, på de enheter de vill och var som helst.ställer sig talespersonen för företaget. Som tillkännagavs förra året arbetar vi på en streamingenhet, kodnamnet Keystone, som kan anslutas till vilken tv eller bildskärm som helst utan behov av en konsol. “.

Trots mängden ledtrådar som kan tyda på en kommande release, tror Windows Central inte på en formalisering av enheten under Xbox- och Bethesda-konferensen som är planerad till den 12 juni vid sidan av Summer Game Fest.

Microsoft justerar formeln ytterligare

Det framgår av pressmeddelandet från Microsoft att företaget ännu inte är nöjd med sin formel. Talesmannen förklarar att företaget nyligen tog beslutet att gå bort från den nuvarande iterationen av Keystone. ” Vi kommer att ta det vi har lärt oss och fokusera på ett nytt tillvägagångssätt som gör att vi kan ge Xbox Cloud Gaming till fler spelare i framtiden. “.

Ett uttalande som bekräftar att Microsoft har arbetat i flera år på denna berömda enhet, som borde likna en Google Chromecast, som framför allt tillåter åtkomst till Stadia Cloud-speltjänsten.

Journalisten Jez Corden går in på sin lilla analys, och förstår att det som fortfarande sitter fast på Microsofts sida är valet av mjukvarubasen som ska mobiliseras i Keystone.

Företaget skulle överväga att erbjuda ett operativsystem som kommer från Windows eller Xbox OS för att konsolidera ett ekosystem av produkter som fortfarande är i sin linda. Men att använda Android skulle vara det snabbaste sättet för Microsoft att marknadsföra sin produkt. Dessutom skulle dess framtida kunder lätt hitta de applikationer de gillar, eftersom operativsystemet redan används flitigt på smartphones.

Om samma ämne:
Shadow omprövar sitt cloud computing-erbjudande och tillkännager en gratis 20 GB-enhet

Källa: Windows Central

Relaterade Artiklar

Back to top button