Microsoft 365, appar uppdateras automatiskt

Microsoft släppte en uppdatering till sin uppsättning kontors- och produktivitetsverktyg som hjälper IT-team att hålla scheman uppdaterade. En ny funktion för Microsoft 365 tillåter nu IT-chefer att distribuera uppdateringar till bärbara datorer och Affärsdatorer när de är inaktiva eller blockerade, enligt ett företagsblogginlägg.

Om det finns en gammal applikation avrättning, funktionen kommer att stänga den (när det är säkert att göra det), tillämpa uppdateringen och återställa instansen till dess ursprungliga tillstånd. Hela processen verkar ta ungefär fyra sekunder. Microsoft släpper hundratals funktionsuppdateringar och patchar för säkerhet för sina kontorsansökningar under hela året. Problemet för organisationer är att personalen sannolikt inte kommer att gå ut ur deras sätt att manuellt installera uppdateringar, medan metoder för tvångsuppdatering ofta kräver en viss grad av besvär.

Microsoft 365 förbereder sig för en uppdatering

Microsoft sa det nya funktionalitet av ‘bulkuppdatering’ kommer att hjälpa företag att säkerställa att deras implementeringar är så säkra och uppdaterade som möjligt utan att störa de anställdas arbete. “Massuppdatering hjälper dig att uppnå efterlevnad på din egen tid utan att störa interna användare och kanske undviker behovet av plötsliga påtvingade uppdateringar samtidigt som statusen bevaras av appen innan du går ut.’

Även om Teams samarbetsplattform har sin egen uppdateringsmetodik, gäller den nya funktionen för nästan alla befintliga Microsoft 365-appar (t.ex. Word, Excel och PowerPoint) installerade på enheter Windows. Förbättringen kommer automatiskt att gälla kvalificerade konsumenter, som lever “under huven för att göra livet enklare”, enligt Microsoft.

Relaterade Artiklar

Back to top button