Micron GDDR6X-minne på 24 Gbps går in i massproduktion

Micron GDDR6X © Micron

Några veckor innan släppet av grafikkort GeForce RTX 4000, Micron bekräftar produktionen av det tillhörande videominnet.

En tid överskuggad av Samsung, som för en månad sedan tillkännagav lanseringen av sitt GDDR6-minne på 24 Gbps, Micron är nu tillbaka i loppet och meddelar att dess GDDR6X kan nå samma hastighet.

Vissa marker med 21 Gbps och andra med 24 Gbps

GDDR6X på 21 Gbps är inte riktigt ny, i den mån denna generation redan utrustar GeForce RTX 3090 Ti. Micron påpekar dock att man nu producerar en ny version av detta minne.

Micron GDDR6X © Micron

Hittills har Micron bara producerat 21Gbps 1GB-chips. Det har just bekräftat att 2GB-chips nu finns tillgängliga. Det mest intressanta är dock detta tillkännagivande på 24 Gbps. Micron klargjorde faktiskt att de lanserade massproduktion av 2 GB-chips med denna hastighet på 24 Gbps, utan motstycke för GDDR6X, men som rykten redan hade associerat med en RTX 40 Titan.

Observera att detta tillkännagivande från Micron kommer “i tid” jämfört med vad NVIDIA kunde presentera. Den senare har ännu inte bekräftat något datum för sin nya GeForce.

Micron GDDR6X © Micron

De senaste ryktena framkallar användningen av GDDR6X vid 21 Gbps på GeForce RTX 4090 (24 GB), på GeForce RTX 4080 (16 GB) såväl som på GeForce RTX 4070 (12 GB). Faktum är att GDDR6X vid 24 Gbps inte skulle ha något “uttag”, men NVIDIA har inte bekräftat dessa specifikationer mer än lanseringsdatumen för de nya GeForces. Tålamod, tålamod.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button