METL: däcket som inte töms och håller sig i form har anlänt

Cyklister kommer att se fram emot att lägga vantarna på dessa däck METL med ett fängslande och rumsligt utseende som inte töms“. det är hur Earl ColeVD för SMART Tire Company, presenterade denna nyhet. Detta nya däck kommer snart att finnas kommersiellt tillgängligt det kommer inte att tömmas någonsin och kan behålla minne av dess form.

Resultatet av ett samarbete mellan företaget och NASA låt oss se vad som är de speciella egenskaperna hos METL, däcket som kommer att förändra livslängden på cyklister av hela världen.

METL plus SMA lika däck som inte töms på luft och håller formen i minnet

De flesta av oss är som mest vana vid att köpa ett vanligt anti-punktionshjul i en vanlig järnaffär. Från rudimentär teknik, monterad på en vagn, garanterar den större säkerhet och motstånd mot de transporterade vikterna. Innehållet är dock sand eller mjukt gummi. Tvärtom, METL är resultatet av en noggrann studie som tack vare användningen av en speciellt material ger den särskilda egenskaper. I grund och botten finns det två:

  • är anti-punktion Och töms inte som vanliga däck som tappar trycket med tiden;
  • behåller minnet av sin form och deformeras därför inte.

METL är född från kombinationen av en speciell legering som kallas SMA det vill säga Formminneslegering. Detta är en speciell teknik som används av NASA för att göra formminne luftlösa däck för uppdrag i rymden. Legeringen som utgör METL, detta speciella däck, är NiTinol + som förenar nickel Och titan. Kombinationen av alla dessa element har resulterat i ett mycket material gummibandmen samtidigt supertufft är stark. Dessutom är det märkliga att den lyckas behålla sin form över tid.

Faktum är att Cole själv hade deklarerat om METL: “På grund av deras förmåga att genomgå fasövergångar på molekylär nivå under stress SMA är olik alla andra material, uppvisar en perfekt formminne över tid“.

Kort sagt, en teknik som kommer att förändra tanken på transport åtminstone vad gäller däck. Ironiskt nog startade uppfinningen denna gång från Mars och kom till jorden. Faktum är att från den enda användningen för vilken dessa däck gjordes, så fulländade, kommer de att användas inte bara av rymdskepp och robotar, utan också av människor.

Relaterade Artiklar

Back to top button