Meteoritfall i Molise, här är nyheterna om denna extraordinära händelse

Otroliga nyheter har funnits runt om i världen dessa dagar. A meteorit väger ca 1 kg skulle vara stupad i Molise och mer exakt a Temennotte av Sant’Agapito. Detta är vad forskarna av Prisma nätverk tillsammans medNational Institute of Astrophysics.

Forskningen för upptäckten som startade igår den 22 mars 2021 kommer att vara viktig. Den officiella nyheten kom dagen då den största asteroiden rörde vid jorden. Detta meteoritfragment når dock inte stora dimensioner. Det verkar vara föll den 15 mars kvällen och platsen som anges för den möjliga upptäckten är resultatet av en noggrann analys av dess bana som har korsat centrala och södra Italien.

Vad experterna säger om denna meteorit

Uppenbarligen är borgmästarens första oroliga röster Giuseppe Di Pilla vilket, i en intervju med budbärare, sa han: ”Jag varnade omedelbart medborgarna, cirka 250 personer bor i Temennotte. De kan springa in i eldklotet. Från koordinaterna som har getts till mig av Rete Prisma skulle fallet ha inträffat mot floden och området för korsningen för Sant’Agapito på Statale 85 ”. I själva verket är det mycket viktigt att förklara hur denna meteorit kan tillverkas och hur mycket värdefulla är fragmentet som ska analyseras.

Det finns också uttalanden som Rete Prisma publicerat på sin officiella hemsida om meteoriten. “Från skärningspunkten mellan data framgår det att den lilla himlakroppen kom in i atmosfären på en höjd av cirka 80 km och fortsatte under en total längd av 61 km tillryggalagd på 5,3 sekunder med en lutning på 84 °, en nästan vertikal bana. Sluthöjden och hastigheten var 19,8 km respektive endast 2,8 km/svärden som stöder ankomsten till marken av en meteorit med en uppskattad massa på cirka 1 kg”.

Men hur viktiga är dessa resultat för forskning? På denna fråga svarade han Daniele GardiolFörste Teknolog avInaf, igen i en intervju med Messenger. “Jag är viktigt för studiet av jorden och vårt liv. De flesta asteroidobjekt har inte förändrats mycket sedan solsystemets födelse. De tar oss urmaterial. Genom att ha fler meteoriter till ditt förfogande kan du studeraevolutionen av solsystemet och även verifiera giltigheten av våra modeller”.

Relaterade Artiklar

Back to top button