Meteor Lake, den 14:e generationen av Intel-chips, kommer att inleda två nya arkitekturer

Intel Meteor Lake © CNET

Eftersom framtida generationer av processorer förbereds redan i AMDs och Intels designkontor.

Om Intels marknadsföringsteam börjar lägga grunden för släppet av 13e generationens processorer arbetar ingenjörerna från den amerikanska hårt på den 14e15e och till och med 16e generationer!

Redwood Cove och Crestmont ligger i en båt…

Förväntas inte före 2025, den 16e generationen heter redan Lunar Lake. Innan dess borde vi kunna ha Arrow Lake i slutet av 2024 och framför allt Meteor Lake inom ett år.

Intel Meteor Lake © Videocardz

Denna “meteor” blir därför den 14e generation av processorer och om Intel inte gör någon hemlighet av sin önskan att använda Intel 4-graveringsprocessen, är den mer diskret om de implementerade arkitekturerna.

Logiskt sett har flera rykten bekräftat förlängningen av det stora.LITTLE dubbelarkitektursystemet och redan i november 2020 hade Moore’s Law is Dead nämnt användningen av Redwood Cove-arkitekturen för så kallade högpresterande kärnor.

Intel Meteor Lake - Perfmon-loggar © Videocardz

Idag läcker relaterade till loggar Microsoft Performance bekräfta detta rykte. Det är faktiskt väldigt lätt att se omnämnandena av Redwood Cove (på högpresterande kärnor) och Crestmont (på effektiva kärnor).

Meteor Lake borde därför granska CPU-delen på djupet, men Intel avser att gå ännu längre och även se över GPU-delen: således specificerades det att Meteor Lake skulle introducera en ny Xe-LPG-grafikarkitektur med fler exekveringskärnor för mer kraft .

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button