Metaversen kostade Facebook 10 miljarder dollar 2021

Metaverse Horizon Worlds © Meta

Det är dags för finansiella balansräkningar i industrin. Meta meddelade nedslående resultat och såg sin nettovinst minska under fjärde kvartalet.

En aldrig tidigare skådad observation för webbjätten, som också måste ta itu med förlusterna av sin nya stora ambition: metaversen.

10 miljarder förluster på grund av metaversen

Facebooks moderbolag har för första gången avslöjat resultaten från sin Reality Labs-division, ansvarig för att förverkliga Mark Zuckerbergs vision för metaversen. Som väntat är denna nya filial fortfarande långt ifrån lönsam med förluster på 10 miljarder dollar, för endast 2,27 miljarder dollar i vinst. Rörelseförluster som faktiskt motsvarar de investeringar som ägnats åt utvecklingen av metaverset som aviserades av koncernens VD förra året och som borde ” öka markant 2022 Zuckerberg berättade för investerare på onsdagen.

Aktieägarna måste utan tvekan ha tålamod innan denna nya verksamhet blir lönsam. Meta har tidigare indikerat att det inte kommer att ske någon återbetalning inom kort och att det kan ta upp till 15 år innan deras vision för metaversen kommer att förverkligas. Tillräckligt för att ge gruppen tid att vända sig till en ny strategi och hitta nya tillväxtmotorer, särskilt eftersom antalet Facebook-användare sjönk i slutet av året, en stor förstagång.

Om samma ämne:
Meta: Du är inte redo för 3D-avatarer på Facebook och Instagram

Källa: CNBC

Relaterade Artiklar

Back to top button