Metaverse: varför i helvete bjuder Nike in sig själv i Roblox?

Nike Roblox

Det amerikanska märket Nike satsar på spelet Roblox att skapa sin egen virtuella värld.

Ett virtuellt utrymme som helt enkelt kallas: Nikeland.

Välkommen till Nikeland

Det är officiellt, det finns en helt ny plats för alla Nike-märkesälskare. En 100% virtuell plats, dock eftersom den är integrerad direkt i spelet Roblox. Ett utrymme som helt enkelt kallas Nikeland.

På sidan av Nike står det: ” Byggnader och mark i Nikeland är modellerade efter det riktiga Nike-högkvarteret och innehåller detaljerade arenor för Roblox-communityt att testa sina färdigheter i genom olika minispel “.

Nike Roblox

Konkret, när de anländer till Nikeland kommer spelare att kunna upptäcka olika fördefinierade minispel (golvet är lava, dodge boll, etc.), men också utveckla sina egna aktiviteter. Uppenbarligen har Nike varit noga med att integrera ett stort antal officiella kläder och andra accessoarer i Nikeland, i synnerhet Air Force 1, Air Max, Tech Pack…

När de går vidare genom Nikeland kommer spelare att få olika belöningar, inklusive möjligheten att klä sin avatar…i Nike. Den amerikanska jätten förklarar att spelare också kommer att kunna använda accelerometern på sin smartphone för att överföra sina mycket verkliga rörelser till just detta virtuella universum.

Nike Roblox

Ett nytt steg från Nike i riktning mot metaverse, utrustningstillverkaren är redan involverad i skapandet av olika virtuella varor för Meta (ex-Facebook) enligt ihärdiga rykten.

Om samma ämne:
Metavers: väsentlig men omöjlig måttfullhet?

Källa: Nike

Relaterade Artiklar

Back to top button