Metavers: våld och kränkningar, virtuell verklighet börjar skapa problem

Stoppa alla, orsaken är inte relaterad till Metaverse själv, utan till “invånarna” som befolkar den. Vad har hänt de senaste timmarna? Det verkar som att många av dessa är trötta på “normalitet”, så mycket att de hamnar i överdrift. Tja, nu är även virtuell verklighet ett bra sätt att sprida skrämmande förolämpningar och våld.

Metaverse: expertutlåtandet om Zuckerberg

Det hände i Storbritannien. En kvinna, en gång gick hon in i det virtuella spelet med sin avatar Horisontvärldar (nyligen lagt till marknaden av Meta), det var nästan överfallen, våldtagen och förolämpad med fraser som ”från fyra manliga avatarer. Tyvärr för den sistnämnda är damen i fråga ingen mindre än vicepresidenten, med ansvar för forskningen om Metaverse, för ett företag av virtuell teknologi. Lätt att tala, andra användare skadades i verkligheten medan de var fokuserade på Metaverse. I det roliga fallet med Jake Masters skadade han sin hand när han hugg när han slogs i en boxningsmatch i virtuell verklighet.

Hur som helst, den här galna surrealistiska tekniken, för det andra Jaron Lanier, teknolog och virtuell verklighetskonstnär, kommer att ha ett kort liv som ”n för en fullständig nedsänkning i digital verklighet. Om så inte är fallet kommer det att bli nödvändigt förbered dig på Zuckerbergs enorma kraft. Enligt Scott Galloway, NYU-professor och teknikguru:

Relaterade Artiklar

Back to top button