Metavers: hejdå människor, virtuell verklighet kommer att expandera mer och mer

Om Metaverse för närvarande oroar dig, då kommer det att vara bättre att förbereda dig psykologiskt för snart kommer allt att styras av virtuell verklighet. Eller åtminstone, det är vad experterna strävar efter Peter LinderEricssons marknadschef för 5G i Nordamerika, Yashar NezamiEricsson ecosystem co-creation director, Timothy Murphyforskare av “störande” teknologier e Mischa Dohlerchefsarkitekt för Ericsson i Silicon Valley.

Metaverse: tredimensionellt utrymme på biografen, på stadion och bortom

Metaversen kommer till och med att få fäste vid konserter. Under tiden kommer vi att se det på:

I stället för klassisk film kan en ny underhållningsgenre så uppslukande äga rum involvera allmänheten i denmed personliga upplevelser beroende på användarna.

Live sportevenemang från stadion kan få en helt annan smak med en 5G-smarttelefon i handen. Vi hänvisar tilltillgång till den senaste statistiken och i realtid, eller interagera med vänner och fans som följer honom hemifrån.

Besökare till nöjesparker kommer att kunna få tillgång till nya augmented reality-upplevelser, som t.exinteraktion med sina karaktärer favoriter i virtuella miljöer eller till och med med världen av deras favoritpark.

Slutligen kan metaversen också vara mycket användbar för att planera resor. Hur? Det tredimensionella utrymmet kommer att tillåta intresserade parter att informera sig själva och upptäcka alla turistattraktioner tack vareförhandsvisning av virtuell tur. Dessutom kommer virtuell verklighet att ge möjlighet att få all information om kollektivtrafiken under planeringsfasen, eller direkt på plats.

Relaterade Artiklar

Back to top button