MetaMask varnar sina användare för flera nätfiskeförsök

Metamask

Portföljen av kryptovaluta
MetaMask varnar sina användare för en ny bluff.

Användare har utsatts för nätfiskeförsök som syftar till att stjäla deras privata åtkomst.

Läs också:
Chia, den nya “heta” kryptovalutan, har redan använt en exabyte lagringsutrymme

MetaMask startar varningen

I en tweet som publicerades på måndagen varnade MetaMask sina användare att en bot försöker dirigera dem till en påstådd “instant support”-portal där de uppmanas att ange information i ett Google Docs-formulär.

Formuläret frågar efter återställningsfrasen eller mnemoniken för att ta kontroll över kryptovalutainnehavarens plånbok. MetaMask sa att det inte har ett Google Docs-baserat supportsystem och uppmanade sina användare att söka hjälp från appens “Få hjälp”-alternativ för att undvika att bli lurad.

Plattformen uppmuntrar också användare att rapportera bedrägerier som utger sig för att vara plånboken och dess tjänster, och anger att kunder kan göra det direkt i appen.

Läs också:
Ledger: efter en attack i somras sattes personuppgifter från tusentals användare online

Nätfiskeförsök ökar

På grund av sin popularitet är MetaMask ett av huvudmålen för hackare och bedragare. Plånboken används av 5 miljoner aktiva användare varje månad.

Nätfiskeattacker är en social ingenjörsteknik som används av bedragare för att lura användare att avslöja personlig information. Nybörjare är inte de enda som faller offer för nätfiskebedrägerier. I slutet av 2020 lurade en hacker Nexus Mutuals (NXM) grundare Hugh Karp att stjäla 370 000 NXMs värda 8 miljoner dollar.

Ledger-användare har också översvämmats av nätfiskeförsök. Faktum är att personuppgifterna för 273 000 kunder och 1 miljon potentiella kunder på plattformen har offentliggjorts på ett diskussionsforum.

Som en påminnelse, ge aldrig någon dina privata nycklar eller minnesmärket från din plånbok.

Källa: Avkryptera

Relaterade Artiklar

Back to top button