Metabolism: så här gammal börjar du gå upp i vikt och varför

Ett av universums mysterier gäller just förändra av våra fysiska former genom åren. Allt vi blir feta eller så går vi ner i vikt, vissa snabbare och andra långsammare, men varför händer detta? Orsaken är verkligen vår ämnesomsättning, eller kanske inte. De är sanna övertygelser som vi har förlitat oss på i århundraden? Gör dig redo att ändra dig om många teorier från det förflutna.

Metabolism: vad du inte vet om din kropp

Läraren tänder säkringen Sabrina Corbetta, chef för Endocrinology and Diabetology Service vid IRCCS Galeazzi-Sant’Ambrogio Hospital i Milano och docent i endokrinologi vid universitetet i Milano. Detta skulle ha förklarat: “Till exempel, när vi är nyfödda är det väldigt snabbt eftersom det är nödvändigt för tillväxt och utveckling av nya vävnader. Det är ingen slump att detta är energiförbrukning den där garanterar våra vitala funktioner.

Under barndomen och puberteten förblir den förhöjd tills början avvuxen ålder (runt 20-22 år). Skelettet avslutas mot i 25 år gammaldärför startar ämnesomsättningen stabilisera

Så de första kommer att dyka upp för dig ansamlingar av fett som energiförråd för en eventuell graviditet, på nivå med höfter, rumpor och bröst. Faktum är att när du väntar barn, accelererar din ämnesomsättning eftersom den måste utföra olika funktioner. Mellan 20 och 50 år kvinnans ämnesomsättning mer eller mindre stoppas, varefter den sakta ner. De kommer också att träffa honom på minskning av könshormoner (testosteron) runt 50.

I allt detta, låt oss inte glömma att mellan 20 och 50 års ålder finns det också en inverkan på ämnesomsättningen näring, fysisk aktivitet, muskelmassa och andra hormoner.

Relaterade Artiklar

Back to top button