Meta: Vem är Sheryl Sandberg, och varför är hennes avgång en vändpunkt?

Sheryl Sandberg

Mark Zuckerberg tappar sin högra arm då hans grupp upplever mycket turbulens.

Thunderbolt i Silicon Valley efter tillkännagivandet av Sheryl Sandbergs avgång från sin position som operativ chef för Facebook.

Där ” mäktigaste kvinnan inom tekniken » vill tillbringa mer tid med sin familj

Det var genom ett inlägg på det sociala nätverket som ledaren tillkännagav sin avgång, med verkan nästa september. Sheryl Sandberg förklarar i en lång text att hon vill ta sig tid för sig själv och sin familj efter 14 år på Meta. Hon kommer dock att behålla en plats i koncernens styrelse.

Ledaren hade tjuvjats 2008 på Google av Mark Zuckerberg för att utföra operativa uppgifter. Ansåg att ” mäktigaste kvinnan inom tekniken “, hon var helt enkelt den högra armen till grundaren av Facebook och tog hand om de uppgifter som inte intresserade ledaren, i synnerhet att utveckla det reklamsystem som idag gör gruppens rikedom. Hon var också ansvarig för kommunikations- och public affairs-verksamhet, i synnerhet regeringsrelationer.

Att sitta bredvid Mark under dessa 14 år har varit en ära och ett privilegium för livet “, tillägger Sheryl Sandberg som är full av beröm för sin framtida ex-chef, beskriven som ” en visionär och uppmärksam ledare “.

Mark Zuckerberg förlorar sin mest trogna allierade mitt i en storm

Sheryl Sandberg lämnar i en tid då Meta-gruppen står inför många svårigheter. Facebooks antal prenumeranter har minskat för första gången i dess historia, och vinsten har minskat avsevärt. Felet ligger i de tunga investeringarna i metaversen, Mark Zuckerbergs nya modefluga som bara sväljer mer än 10 miljarder dollar om året, med ett löfte om avkastning på investeringen om flera år.

Sociala nätverk, och i synnerhet Facebook, pekas också ut för desinformation och bristen på moderering av våldsamt och hatiskt innehåll. Dessa permanenta kontroverser verkar också ha motiverat ledarens beslut. ” Debatten kring sociala medier har onekligen förändrats sedan början. Att säga att det inte alltid har varit lätt är en underdrift. “, skriver hon i sitt inlägg.

Sheryl Sandberg har också förknippats med Cambridge Analityca-skandalerna, men också med en kampanj ledd av Facebook för att dölja omfattningen av rysk inblandning genom att anlita ett företag för att misskreditera finansmannen George Soros.

Mark Zuckerberg tog också ordet på sitt sociala nätverk för att hälsa hans högra arms handling och tillkännage utnämningen av Javier Olivan till COO för Meta. Grundaren av Facebook tillägger dock att hans roll kommer att vara ” annorlunda än Sheryls », med ett snävare handlingsfält och dedikerat enbart till gruppens prestationer.

Om samma ämne:
Meta anklagas för människohandel i Kenya

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button