Meta testar ett nytt integritetskontrollcenter igen

Halv, tidigare Facebook, experimenterar med hur det informerar användare om deras inställningar på Integritet. Företaget har ändrat flera gånger under åren var denna information lagras och hur den beskrivs och verkar nu centralisera några vanliga frågor och inställningarIntegritet.

För tillfället det nya Sekretesscenter den är bara tillgänglig för vissa datoranvändare på Facebook i USA, men kommer att utökas till “fler personer och appar under de kommande månaderna”. Om du är i det begränsade testet, det nya centret informationIntegritet finns i avsnittet Sekretess i menyn Inställningar. För närvarande är integritetsinställningarna separerade mellan menyerna Sekretessgenvägar och Sekretesskontroll Facebook.

Meta vill förbättra sin integritetsaspekt

Det nya integritetscentret kommer att klassificera information i fem kategorier: säkerhet, delning, insamling, användning och reklam. Meta driver på idén om “privacy education”, vilket är ett sätt att att hävda det om du inte gör det engagemang att lösa problem integritetspolicy kommer företaget att använda dina uppgifter personlig mot dig.

Historiskt sett har Facebook erbjudit användare kontrollerIntegritet svårt att hantera, med de viktigaste valen begravda i menyerna. Detta är milt förbättrats, men oavsett vad han säger nuförtiden har Meta fortfarande en intressera att få sina kunder att dela så mycket data som möjligt.

Denna position var rikligt demonstrerad från dess drag mot annonsspårningsåtgärder iOS från Äpple, som har minskat applikationernas förmåga att spåra användarbeteende, en klar seger för konsumenternas integritet.

Relaterade Artiklar

Back to top button