Meta släpper äntligen VR Quest-headset från sitt Facebook-konto

Meta Account VR Meta Quest © © Meta

Användarna av virtuell verklighet headset kan nu klara sig utan ett Facebook-konto för att logga in på sin enhet.

Beslutet som Meta tog för en tid sedan att tvinga ägare av Meta Quest-headset att länka sin enhet till ett Facebook-konto mottogs mycket dåligt av communityn.

Meta bryter sig loss från Facebook och dess dåliga rykte

Förmodligen medveten om att de aldrig skulle kunna återställa den allvarligt skamfilade bilden av sitt sociala nätverk, meddelade Meta i juli förra året skapandet av Meta-konton, ett nytt identifieringssystem som skulle undvika att skapa en brygga mellan ett Meta Quest och ett Facebook-konto.

Efter några veckors extra arbete kan nu de glada ägarna av märkets virtual reality-headset skapa sitt Meta-konto. Företaget varnar för att funktionen håller på att rullas ut och att det kommer att ta ytterligare några dagar innan den visas för alla användare.

Ett unikt konto för att dyka in i metaversen

Om du snart köper en Meta Quest 2 eller den framtida avancerade hjälmen känd som Cambria, måste du därför skapa ditt Meta-konto genom att ange din e-postadress, eller använda informationen som finns på ditt Facebook- eller Instagram-konto.


Omvänt har användare som var tvungna att länka sitt Facebook-konto nu möjlighet att ta bort länken mellan det sociala nätverket och sitt användarkonto och använda en e-postadress istället.

För de äldsta, innehavare av ett Oculus-konto, lämnar Facebook dem till 1eh Januari 2023 för att byta till ett Metakonto, vilket kommer att vara obligatoriskt efter detta datum för att ansluta till gruppens tjänster.

Slutligen glöms inte Mark Zuckerbergs besatthet av metaversen. När Meta-kontot har skapats behöver du, om du vill komma åt Horisontvärldar, skapa ett Meta Horizon-konto med ett unikt användarnamn och profilbild, antingen importerat från ditt Facebook- eller Instagram-konto, eller direkt hämtat från ditt fotobibliotek eller webben. Meta erbjuder också några säkerhets- och integritetsinställningar för att rensa upp lite innan de går med i detta virtuella universum som nyligen blev till åtlöje på webben efter att en otäck selfie av Mark Zuckerberg postades i spelet.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button