Meta Quest Pro: den framtida konkurrenten till Apples VR-headset kommer inte att vara billig

Oculus Quest 2 © Oculus

I väntan på att Apple äntligen ska bestämma sig för att rita sitt mixed reality-headset, verkar Meta förbereda sig för att slå tillbaka. Facebooks moderbolag förbereder en ny modell för sin Quest range.

Vi måste därför förvänta oss en effektivare hjälm… men också extremt dyr!

En riktig senkomling

Vi har pratat obevekligt om den framtida VR/AR-hjälmen som Apple föreställt sig i flera månader nu. Tyvärr stod det amerikanska företaget uppenbarligen inför problem under utformningen av sin enhet. Detta är anledningen till att den senare har tryckts tillbaka flera gånger internt. Så mycket att lanseringen inte bör ske före början av 2023. Den officiella presentationen av enheten är alltså inte för närvarande.

Strunt i, konkurrensen tar ledningen för att omintetgöra Apples hörlurar som kan vara revolutionerande för branschen. Bloomberg har precis grävt fram ny information om nästa virtuella och augmented reality-hjälm designad av Meta. Ursprungligen känd under kodnamnet Projekt Cambriaden här versionen avslöjas lite mer tack vare detaljer som återställs i mobilapplikationen som gör det möjligt att konfigurera enheter av märket Mark Zuckerberg.

Ett klassiskt namn och ett pris som gör ont

Således skulle headsetet i fråga heta Meta Quest Pro. Detta är ett viktigt projekt för det amerikanska företaget, som vill konkurrera direkt med Apple inom VR-området. Utan att gå in på detaljer, Bloomberg frammanar en enhet som är mycket kraftfullare än den klassiska Meta Quest. Högupplösta externa kameror skulle inkluderas för en bättre simulering av förstärkt verklighet. Dessutom blir eyetracking mer exakt, mer tillgänglig lagring och nya kontroller planeras också.

När det gäller Meta Quest Pro-meddelandet kan det hända i slutet av året. I allmänhet presenterar varumärket sina nya produkter runt oktober. När det gäller priset är det ganska avskräckande eftersom det skulle överstiga den symboliska stapeln på 1000 dollar.

Om samma ämne:
Föräldrakontroll är tillgängligt på Meta / Oculus Quest VR-headset

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button