Meta Quest 2 ser priset stiga kraftigt

Oculus Quest 2 © Oculus

Meta har precis meddelat en prishöjning för sin virtuell verklighet headsetmen erbjuder ett spel till framtida köpare att klara av p-piller.

Inflationen påverkar alla företag och Meta verkar inte skonas av den globala ekonomiska situationen.

En höjning på 100 euro gällde från augusti 2022

I ett blogginlägg tillkännager Mark Zuckerbergs grupp mycket dåliga nyheter till alla spelare som ville uppleva VR i slutet av året genom att köpa ett Meta Quest-headset.

Enheten, som tidigare erbjöds till ett pris av 349 euro i sin grundversion med 128 GB lagringsutrymme, kommer att se priset öka med 100 euro från augusti till 449 euro. Versionen med 256 GB lagring kommer också att ta 100 euro ökning med ett pris på 559 euro mot 449 euro idag.

Samtidigt meddelar Meta en prishöjning för Meta Quest 2-tillbehör, som remmar och kontroller.

Meta erbjuder ett spel som en gåva och motiverar dess prisökning med inflation

För att förklara denna brutala ökning, för Meta fram en kontinuerlig ökning av kostnaderna för tillverkning och transport av dessa enheter, som det verkar ha inget annat val än att bäras av konsumenterna. Denna prishöjning skulle tillåta företaget att fortsätta att investera massivt i augmented reality för att ” driva VR-branschen till nya höjder “.

För att göra nyheterna mindre obehagliga meddelar Meta också att alla nya kunder kommer att ha möjlighet att ladda ner gratis, men för ett köp som görs fram till högst nästa 31 december, spelet Slå Saberen av de mest populära på plattformen och erbjuds idag till 29,99 euro.

Meta Quest 2 väckte sensation när den släpptes av sitt mycket aggressiva pris, jämfört med andra konkurrerande modeller, och förmodligen att företaget nu vill täcka sina kostnader eller begränsa skadorna så mycket som möjligt.

Den amerikanska koncernen kommer snart att lansera ett nytt virtual reality-headset, kodnamnet Cambria, mer effektivt och till ett premiumpris som kan ligga runt 800 dollar enligt analytiker.

Meta kan ändå inte slappna av sina ansträngningar när det gäller virtuell verklighet, efter att ha tillkännagivit en pivot i sin strategi mot skapandet av en metaverse, ett projekt som kostar det mer än 10 miljarder dollar i investeringar varje år. .

Oculus Quest 2 recension: det ultimata inom VR… till ett lågt pris?

Om några dagar (13 oktober) kommer Oculus Quest 2 att finnas tillgänglig hos alla bra återförsäljare i Frankrike och Navarra. Vi hade turen att få prova den länge och långt innan den släpptes officiellt. Vi måste nu svara på den “plågsamma frågan”, ger denna nya version av augmented reality-headsetet verkliga förbättringar jämfört med den första Quest, som lanserades för lite över ett år sedan.
Läs mer

Källa: Meta

Relaterade Artiklar

Back to top button