Meta/Oculus Quest: VR-headsetet blir (nästan) av med Facebook

Meta och Horizon Quest-profiler © Meta Quest

För att förbereda marken för dess metaversMeta Quest sätter äntligen slut på behovet av att ha ett Facebook-konto… för ett Meta-konto.

I augusti 2022 kommer alla med ett VR-headset som Quest 2 därför inte längre att behöva ha ett Facebook-konto för att ansluta. Detta kommer att omvandlas till ett Meta-konto och associeras med en Horizon-profil dedikerad till metaversen som föreställts av Mark Zuckerbergs företag.

Obligatorisk Facebook-konto meta-stasis

Med detta nya Meta-konto indikerar den amerikanska jätten att den vill erbjuda mer flexibilitet till användarna om hur de kommer att existera i den berömda metaversen som kommer. Detta innebär att ansluta via en e-postadress och kontrollera integriteten för ditt konto (ditt val: öppet för alla, endast för vänner och familj, eller privat). Konton för barn 13-17 blir automatiskt privata.

I verkligheten tycks skillnaden mellan skyldigheten att ha ett Facebookkonto och ett Metakonto framför allt baseras på en semantisk nivå. Det kommer verkligen alltid att vara möjligt att länka hans Meta-konto till hans Facebook- och Instagram-konton, om det behövs.

I samband med denna nya kontoform blir Oculus-profilen en Horizon-profil. Det kommer att vara en anpassningsbar avatar, med ett smeknamn och information som ska specificeras enligt allas gottfinnande. Som du har förstått kommer denna avatar att användas för att representera dig i Meta Quests metavers.

Den amerikanska jättens byggnad håller därför gradvis på att ta form och bör välkomna många besökare, med tanke på den imponerande framgången med Quest 2 och den fullständiga expansionen av VR-headsetmarknaden i allmänhet.

Källa: Meta

Relaterade Artiklar

Back to top button