Meta Horizon Worlds är tillgängligt i Frankrike: vad är det och hur går man med i metaversen?

Horizon Worlds - Meta © Meta

I en virtuell selfie som publicerades på sitt Facebook-konto meddelade Mark Zuckerberg ankomsten av metavers Horisontvärldar i Frankrike och Spanien.

Horisontvärldar är ett uppslukande virtuellt utrymme utvecklat av Meta. På denna plattform tillgänglig i VR kan du leva (nästan) som i den verkliga världen.

Horisontvärldarvad är det här ?

Denna virtuella verklighetsplattform har utvecklats för Oculus-headset. För att njuta av det, sätt på dig ditt virtuella verklighetsheadset och fördjupa dig i en parallell värld! På Horisontvärldar, kan du utforska omgivningarna, träffa vänner eller spela spel. Tack vare Oculus rör du dig i spelet från ditt vardagsrum. Du kan också teleportera, gå framåt kontinuerligt och interagera med den virtuella miljön tack vare de två kontrollerna på Oculus (krävs för att spela på Horisontvärldar). Metaversen är kompatibel med Oculus Rift S och Oculus Quest 2.

Användare kan också skapa sina egna utrymmen på Horisontvärldar. En integrerad skapandeportal låter spelare utveckla sina egna spel eller aktiviteter. Så du kan skapa ditt meditationsutrymme, ett klassrum, ett spel för flera spelare…

Sedan en tid tillbaka går det även att köpa virtuella föremål där. Snart kommer du att kunna sälja dina egna virtuella skapelser på plattformen.

Ett kritiskt mottagande

Trots dessa löften om frihet och oändliga möjligheter, Horisontvärldar behagar inte alla. Våldsepisoder markerade början av plattformen: under betatestfasen blev en användare sexuella övergrepp på plattformen av andra användare, som rörde hennes avatar. En annan användare blev offer för en gruppvåldtäkt där. Som ett resultat av dessa fakta har Meta infört i sin metavers möjligheten att helt isolera sig från andra användare, med ett verktyg som kallas “Safe Zone”. Sedan ändrade företaget spelinställningarna för att förhindra att avatarer närmar sig varandra genom en skyddande barriär.

Dessa händelser ledde oundvikligen till kritik och pekade på att Meta inte tänkte på de etiska och sociala konsekvenserna av ett virtuellt utrymme som t.ex. Horisontvärldar. Spelet har också kallats ” tömma ” Var ” udda », särskilt på grund av dess atmosfär och dess design.

Horisontvärldar har redan 300 000 användare. För att gå med i gemenskapen eller bli en kreatör, registrera dig på plattformen via Oculus webbplats.

Källa: Meta

Relaterade Artiklar

Back to top button