Meta (Facebook) registrerar kolossala förluster, men för Mark Zuckerberg är det normalt

Mark Zuckerberg

Jätten Meta räknar med att förlora mycket pengar på kort sikt. Anledningen ? Investeringar i metavers.

För några månader sedan dominerade paniken bland aktieägarna i Meta, ex-Facebook, efter tillkännagivandet om en minskning av antalet användare och förluster på grund av metaversen som uppskattas till 10 miljarder dollar. Och om den sociala nätverksjätten några månader senare har höjt ribban på denna första data, tror Mark Zuckerberg själv att metaversen kommer att få företaget att förlora mycket pengar på kort och medellång sikt.

Zuckerberg vill försäkra sina investerare om metaversens framtida lönsamhet

Det är nu känt för alla att Meta, vars aktiemarknadsandel nästan halverats sedan årets början, gör metaversen till sin högsta prioritet för sin framtid. Gruppen allokerar kolossala belopp på miljarder dollar till sin utveckling.

Det bekräftade Mark Zuckerberg själv för några dagar sedan, under ett möte med gruppens aktieägare. Grundaren av Facebook, ifrågasatt särskilt om frågorna om avkastning på investeringen, medgav att han planerade att investera massivt i utvecklingen av metaversen, vilket innebär betydande förluster, som han uppskattar att behöva göra under de tre till fem kommande åren.

Efter denna period av utveckling, investeringar och offentlig adoption är “Zuck” övertygad om att metaversen kommer att ha blivit lönsam, delvis tack vare skaparens ekonomi. Metas vd insisterade på denna punkt. Det påminner alltså om att användare, utvecklare och andra skapar eller kommer att skapa företag som kommer att tillåta försäljning av varor och tjänster i denna virtuella värld.

Använd innovativa format, såsom Reels, för att minska förlusterna

Det kaliforniska företaget, som symboliskt bytte namn nyligen för att bli Meta, förlitar sig på sin Horizon Worlds-applikation, sina headset och sina VR-glasögon för att utveckla ett helt ekosystem runt metaversen, både mjukvara och hårdvara, vilket gör allt tillgängligt för så många människor som möjligt stort antal.

Vi vill att hårdvaran ska vara så prisvärd som möjligt för alla och säkerställa att den digitala ekonomin växer “Förklarade Zuckerberg för sina aktieägare.

Fram till dess tänker Meta fylla förlusterna på grund av metaversen med de nya trendiga formaten, som Instagram Reels och andra korta videotjänster, som ser den största tillväxten inom företaget. Målet är särskilt att möta och hålla i schack en allt mer konkurrenskraftig TikTok.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button