Meta (Facebook) i kaos?

Meta © © Shutterstock

Mark Zuckerbergs grupp går igenom en dålig patch och kommer att minska sina rekryteringsmål med 30%.

Eran av gränslös tillväxt är nu över för Meta (ex-Facebook), och den amerikanska koncernen kommer att gå igenom en omstruktureringsfas.

Meta kommer att minska sin rekrytering med 30 % 2022

Mark Zuckerberg, grundare och vd för Meta, meddelade nyheten personligen den 30 juni för sina anställda under ett möte, vars ljudinspelning nådde öronen på journalister från Reuters-byrån. I det här talet indikerade miljardären först en nedgång i anställningen av ingenjörer som uppskattas till 30 %. Meta ska bara rekrytera 6 000 till 7 000 nya medarbetare istället för de 10 000 som ursprungligen planerades.

Detta tillkännagivande är inte förvånande. Meta kommer att skära ner på många projekt, som Facebook Portal-kamerorna som kommer att vara reserverade för den professionella marknaden eller annulleringen av den uppkopplade klockan som utvecklats av varumärket samt andra tjänster som inte längre kommer att få massiva investeringar. Vi kan till exempel citera klonen av Tinder, Facebook Dating.

Jag måste påpeka att vi går igenom en allvarlig period och att motvinden är hård. Vi måste fungera felfritt i en miljö med långsam tillväxt, där team inte ska förvänta sig ett massivt tillflöde av nya ingenjörer och nya budgetar “, berättade samtidigt för sina team Chris Cox, produktchef på Meta, i ett internt memo.

Mark Zuckerberg antar att ” sätta press » till sina anställda att göra den mindre produktiva ledigheten

Mark Zuckerberg antar också att han vill ha ” sätta press på prestationsindex och i förlängningen till sina anställda för att avsätta de minst produktiva.

Realistiskt sett finns det förmodligen ett gäng människor i branschen som inte borde vara här. Jag hoppas att genom att höja förväntningarna, sätta större mål och öka trycket lite, så bestämmer några av er att det här stället inte är för er. Och jag håller med om detta självval “, indikerade alltså Metas vd. Koncernen lämnar därmed vakanta tjänster för att enkelt kunna ersätta vissa medarbetare och uppmuntra andra att uppfylla sina nya mål.

Facebook står inför sin första nedgång i prenumeranter idag. Stark konkurrens från TikTok, det sociala nätverket kämpar för att förnya sin publik och locka de yngsta. Aktiekursen har blivit lidande och bolagets värdering har halverats sedan årsskiftet.

Å andra sidan kommer de massiva investeringarna i metaversen att bära frukt först om flera år. Det är därför viktigt för Meta att täcka ryggen genom att snabbt minska sina utgifter.

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button