Meta (Facebook) är fortfarande favoritmålet för hackare, särskilt i Indien

cybersecurity.png © Pixabay

NordVPN publicerade en undersökning på sin blogg där företaget analyserar närvaron och effektiviteten hos nybörjare hackare som vill attackera Meta-tjänster.

Denna undersökning av favoritmålen för nybörjare och amatörhackare visade att Facebook, liksom resten av Metas tjänster, var bland de mest attackerade. Ännu mer oroande är att det berömda VPN:s blogginlägg påpekar att många av tipsen som är lättillgängliga via en Google-sökning är lika effektiva som de är enkla att tillämpa.

Vad är resultatet av denna undersökning?

Metodiken för denna undersökning är följande: det är en analys av antalet förfrågningar på Google som gjorts för “hur man hackar + namn på en av metatjänsterna”. Och resultaten är ganska tydliga: om Frankrike ligger på tionde plats i rankingen av de länder som har gjort denna begäran mest, ligger landets siffror mycket långt efter Indien, först i rankingen, tätt följt av Mexiko och Brasilien.

Frånvaron i denna rangordning av länder som Kina eller Ryssland, även om de är välrenommerade inom cyberbrottslighet, kan förklaras på två sätt. Metodiken för undersökningen, för det första, som främst belyser massan av amatörhackare, eftersom de som är erfarna förmodligen inte gör den här typen av forskning. Kontrollen av Facebook alltså. Metatjänster är verkligen kontrollerade, när de inte bara är förbjudna i dessa två länder, som har utvecklat sina egna statliga alternativ.

Men, noterar NordVPN, om målet för en professionell hackare generellt sett är vinst, kan det för en amatör, särskilt i fallet med ett socialt nätverk, vara mer personligt och röra användarkonton som han känner till. Syftet med dessa grundläggande cyberattacker är vanligtvis något av följande: cyberstalking, identitetsstöld, illojal konkurrens eller politisk aktivism.

Är sådana frågor på Google effektiva?

Efter att ha noterat den stora massan av blivande hackare (sådana förfrågningar finns över hela världen), ville NordVPN bedöma kvaliteten på svaren från Google. Tyvärr är kvaliteten på dessa utmärkt, och en nybörjare cyberbrottsling kan snabbt komma igång.

Således finns det forum och bloggar som helt och hållet är dedikerade till frågan, som beskriver exakt hur man ska gå till väga. Rekommenderade metoder sträcker sig från utnyttjande av dataläckor till brute force attack, bland många andra, och specifika verktyg rekommenderas för var och en.

Rapporten ger äntligen anledning till oro för Meta-användare. Speciellt när vi tar hänsyn till säkerhetsintrången på en högre nivå i företaget, som särskilt 2021 drabbades av en dataläcka om inte mindre än 500 miljoner användare.

Källa: NordVPN

Relaterade Artiklar

Back to top button