Meta attackerar hackare som använder dess bild för nätfiske

Metalogotyp © Meta / Facebook

Meta lämnade in ett klagomål mot hackare som skapade 39 000 webbsidor som kopierar företagets inloggningssidor för tjänster och använder deras logotyper.

Dessa sidor skapades i syfte att lura användare av plattformarna och återställa deras referenser.

En storskalig verksamhet

I ett uttalande sa Meta att de lämnade in en stämningsansökan i en domstol i Kalifornien för att störa en större nätfiskeoperation. Enligt företaget skulle hackarna ha skapat 39 000 webbsidor som imiterar inloggningssidorna för varumärkets tjänster, som Facebook, Instagram, Messenger eller WhatsApp. Målet var att fånga användare och återställa deras inloggningsuppgifter så snart de skrev in dem på den skadliga webbplatsen.

För att uppnå sina missgärningar använde hackarna en tjänst som heter Ngrok, som gjorde det möjligt för dem att omdirigera internettrafik till sina nätfiske-sajter och dölja flera viktig information om deras struktur, som platsen för sajterna och identiteten på deras värdar. På så sätt var det svårt för Meta att agera direkt med den senare för att få sajterna nedlagda.

Ett klagomål i syfte att återställa hackarnas identiteter

När företaget i mars 2021 insåg att attackvolymen ökade kraftigt vidtogs åtgärder tillsammans med Ngrok, vilket gjorde det möjligt för dem att stänga av tusentals webbadresser som ledde till nätfiskewebbplatser. Idag är det därför med lagliga medel som Meta tänker agera mot sina angripare och lyckas få fram deras identiteter.

I klagomålet attackerar företaget hackarna på nätfiske, men också på upphovsrättsintrång, eftersom dess logotyper har använts på de falska sidorna för att göra dem mer realistiska. Det indikerar att angriparnas handlingar orsakade “skada på varumärken och deras rykte samt deras användare. »

Det är inte första gången som Meta tar den lagliga vägen för att attackera förövare som skadar dess plattformar och dess användare. Under 2019 och 2020 tog företaget itu med två domännamnsregister. Hon anklagade dem för att erbjuda tjänster som gjorde det möjligt för angripare att registrera domännamn som liknar hennes. På senare tid fick sex cyberspionageföretag formella meddelanden efter deras användning av Metas plattformar för att samla in användarinformation och infektera dem med spionprogram.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button