Mesh: Microsofts blandade verklighet som kommer att göra fjärrmöten enklare

Under det senaste året har vi lärt oss att relatera till andra människor, särskilt på arbetsplatsen, med hjälp av onlineplattformar som vi kan komma i kontakt med samtidigt med flera personer närvarande på olika platser. Men om det här nya sättet att interagera verkade ganska innovativt har vi inte sett allt ännu. Det stora Microsoft har faktiskt tillkännagett utvecklingen av Mesh, en samarbetsplattform som i stor utsträckning använder VR- eller AR-teknologier och som gör det möjligt för vem som helst att dela virtuella upplevelser.

Microsoftefter ganska lång tid tog hon äntligen av sig slöjorna Maska avslöjar hemligheterna bakom detta verklighet blandad tack vare vilket alla framtidens möten kommer att vara med virtuell verklighet. Dessutom kommer alla under varje affärsmöte att kunna kommunicera med sina egna hologram och kan samarbeta i delade projekt i virtuella mötesrum eller i vardagsrummet. Det är en innovativ version av det nuvarande och välkända Microsoft Team vilket dock kommer att bli inställd i framtiden.

När du använder Mesh kommer till en början deltagarna som är närvarande i det virtuella mötet att vara närvarande i form av avatar. Men Microsofts mål är mycket mer ambitiös. Faktum är att det amerikanska IT-företaget kommer att fokusera påholoportationdet vill säga på att representera de andra närvarande vid mötet i 3D.

Det är ett slags blandad verklighet: du kan känna att du är på samma plats som någon som delar innehåll men samtidigt kan du teletransportera dig så att du alltid finns där även när du inte kan vara fysiskt. Microsofts mål är nu att föra Mesh till så många enheter som möjligt, inklusive också PC Och smartphone som måste anslutas till en VR-tittare.

Relaterade Artiklar

Back to top button