Merchandise från artister snart till försäljning på Spotify

Shopify x Spotify partnerskap © Shopify

Den svenska ljudströmningsjätten har meddelat ett nytt samarbete med Shopify, lösningen specialiserad på e-handel. Detta avtal introducerar en ny funktion som gör att musiker kan sälja varor direkt på sin profil Spotify.

Om det visar sig vara framgångsrikt skulle den här funktionen vara en ny möjlighet för artister att tjäna extra inkomster till royalties som genereras av streams.

Upp till 3 varor på artisters Spotify-profiler

Denna inkomstspridningsstrategi är inte ny hos Spotify, vars betalningssätt för att lyssna ofta pekas ut. Plattformen erbjuder redan artister ytterligare tjänster, såsom evenemangskampanjer, försäljning av konsertbiljetter och insamling av pengar.

Konkret, hur fungerar det att lägga till produkter i profilen? Efter att ha länkat deras Shopify-butik till deras konto Spotify för artister, kan artister lägga till upp till 3 objekt, vilket redan var fallet med Merchbar-tjänsten. Lyssnarna kan å sin sida köpa derivatprodukter direkt från musikerns Spotify-konto.

Dagens konstnärer är entreprenörer. De skapar mångfacetterade varumärken och företag. Det är upp till oss att ge dem möjlighet att lättare träffa fansen där de är, att tänka bortom det traditionella merchandisingbordet. “, understryker i ett pressmeddelande Amir Kabbara, produktchef för Shopify.

För tillfället är den här nya funktionen distribuerad i betaversion. Medan artister runt om i världen kan länka sin Shopify-butik till sitt Spotify-konto, kommer endast lyssnare i USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland att kunna se produkter på musikerprofiler.

Tjänsten är avgiftsbelagd, men nya musiker som ansluter sig till streamingplattformen kommer att få en 90-dagars gratis provperiod.

Om samma ämne:
Spotify testar en prenumeration på $0,99 per månad, med annonser men inga lyssningsbegränsningar

Källor: TechCrunch, Spotify

Relaterade Artiklar

Back to top button