Mercedes Project MAYBACH: ett oroande koncept mellan 4×4 och sedan

Projekt MAYBACH

Det är på Rubell Museum som Mercedes ställer ut sitt “Project MAYBACH”.

Företaget hyllar också Virgil Abloh, som nyligen dog, och som deltog i projektet.

“Project MAYBACH”, Mercedes hyllning till Virgil Abloh

För några veckor sedan tillkännagav Mercedes och stylisten Virgil Abloh ett samarbete kring utvecklingen av en elektrisk showcar, avsedd att presenteras på Art Basel-festivalen för samtidskonst i Florida. Virgil Abloh dog den 28 november vid 41 års ålder och ville att Mercedes skulle presentera sin samarbetsbil i början av december, för att inspirera nästa generation.

Drag från naturen och omkontextualisera ett traditionellt urbant varumärke till en terrängmiljö, den batterielektriska 2-sitsiga terrängcoupén ‘Project MAYBACH’ kombinerar enorma Gran Turismo-proportioner, stora terränghjul och distinkta tillbehör.

Projekt MAYBACH

För Mercedes och Virgil Abloh var målet helt enkelt att skapa ” en ansvarsfull vision av framtidens design “. Under den genomskinliga ytan på den främre motorhuven finns till exempel solceller för att öka fordonets räckvidd. Samma sida, med ett koncept som visar nästan sex meter i längd.

Medan utställningsbilen Project MAYBACH inspirerades av hur naturen kunde utforskas i ett sammanhang av unik lyx med Maybach, tackar Mercedes-Benz-team Virgil Abloh för hans inspiration att utforska kraften i branschöverskridande dialog varje dag och föreställa sig en bättre och mer inkluderande framtid “, förklarar Mercedes.

Projekt MAYBACH

Uppenbarligen är detta ett 100% elektriskt koncept, även om Mercedes inte har avslöjat den minsta detalj i detta ämne. Med all sannolikhet kommer vissa delar av detta fantastiska koncept att användas senare på märkets nästa elfordon.

Om samma ämne:
Mercedes-Benz presenterar VISION AVTR, en konceptbil som kan styras… av tanken

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button