Mercedes presenterar sitt nya elfordon, eCitan

Mercedes eCitan © Mercedes-Benz

Tillverkaren presenterade i onsdags sitt nya verktyg Citan. Finns i bensin- och dieselversioner, kommer den att erbjudas av Mercedes från 2022 i en elektrisk version, döpt för tillfället eCitan. Detta kommer att vara märkets sista nyttofordon inklusive en utveckling med förbränningsmotorer.

Den 100 % elektriska versionen av det lilla Mercedes-Benz-verktyget bör ha en räckvidd på 285 kilometer WLTP, som fortfarande är under godkännande för tillfället. Laddningstiden för att gå från 10 till 80 % på en snabbterminal blir 40 minuter. eCitan kan också få ett drag.

Läs också:
Om Formel E har varit en framgång för Mercedes är det nu dags att fokusera sina resurser på produktionsfordon

Ett mångsidigt elverktyg

Den nya Citan-serien är fullspäckad med ny teknik och kommer att ha Mercedes MBUX-systemet med en 7-tumsskärm med röstigenkänning “Hey Mercedes” samt Mercedes Me-anslutna tjänster.

Märkets ingenjörer har också arbetat med fordonets komfort, fjädring och stabilisering för att säkerställa säker hantering, både tom och lastad.

Nya Citan kommer att ha 6 krockkuddar, backstartsassistans, sidvindsstabiliseringshjälp och dåsighetsvarningssystem som standard. Andra körhjälpmedel kan komplettera den valfria fordonsutrustningen.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button