Mercedes presenterar konceptbilen Mercedes-Maybach EQS

Mercedes-Maybach Concept EQS © Mercedes-Benz

Mercedes presenterade sitt nya Concept EQS. Denna lyxiga SUV tar upp koderna för det prestigefyllda Maybach-märket, som den tvåfärgade lacken, men den här gången förknippas den med en ren elektrisk
.

Om det fortfarande bara är en konceptbil ligger den nära den framtida produktionsmodellen. Avslutningen ombord lämnar inga tvivel: allt är gjort för att passagerarna ska njuta av varje resa, bekvämt sittande baktill.

Läs också:
Mercedes EQB SUV kommer till Europa i slutet av året

En mycket ädel finish

Mercedes-Maybach har alltid erbjudit fordon med en oklanderlig finish, vilket pressar den upplevda kvaliteten ännu högre än en Mercedes S-klass eller EQS. Inget lämnas åt slumpen, det hantverk som utförs ombord är värdigt en yacht som kombinerar prestigefyllda material och högteknologi.

Med Executive-paketet och chaufförspaketet är baksätena värda de bästa limousinerna, och erbjuder utrymme tillsammans med förstklassig utrustning. Piano Black-finishen ger vika här för Piano White i kombination med marinblå material.

Utvändigt ger krom och tvåfärgad lack samt stora 24” fälgar ett raffinerat utseende till den elektriska SUV:n.

Läs också:
Om Formel E har varit en framgång för Mercedes är det nu dags att fokusera sina resurser på produktionsfordon

Ett varumärke som utvecklas

Varumärket Mercedes-Maybach anpassar sig till sin kundkrets, som är yngre än tidigare, genom att erbjuda utrustning och anslutningar som motsvarar det.

Så här sa Gorden Wagener, Chief Design Officer på Daimler, under presentationen av fordonet:

Med Mercedes-Maybach EQS Concept förvandlar vi det hundraåriga varumärket för en elektrisk framtid. Futuristisk design består av en känslomässig integration av ytor och former. Fronten, med den progressiva Maybach-grillen, följer integrationsprincipen och ger märket ett helt nytt utseende. Med den nya aerodynamiska andelen av SUV:n omdefinierar vi helt och hållet framtidens lyx-SUV.”

Även om Frankrike inte är en särskilt stor Mercedes-Maybach-kund är märket väldigt populärt i vissa regioner i världen som Kina, Sydkorea och Ryssland, för att inte tala om USA och Tyskland. Inget datum har ännu meddelats, men SUV:n bör komma ut på våra vägar med räckvidder på runt 600 km WLTP.

Källa: CP

Relaterade Artiklar

Back to top button