Mercedes EQE: den elektriska E-klass som presenterades i München lovar imponerande självständighet

Mercedes EKE © © Mercedes-Benz

Medan IAA Mobility Show hålls i München (Tyskland) fram till den 12 september, tar många biltillverkare tillfället i akt att presentera nya modeller där, i synnerhet elbilar.

Mercedes-Benz, som fortsätter sin vändning mot den elektriska, presenterade, bland andra nya bilar, sin sedan som heter EQE. Ett fordon med en räckvidd på cirka 600 km på en laddning.

Läs också:
Mercedes-Benz presenterar sin G-Wagen: ett lyxigt elektriskt terrängkoncept

En ny eldriven sedan från Mercedes

Från 7 till 12 september 2021 äger IAA Mobility Show, fokuserad på morgondagens mobilitet, rum i München (Bayern) efter att ha övergett sin traditionella värdstad, Frankfurt am Main. Och företaget i Baden-Württemberg, Mercedes-Benz, har för avsikt att göra bra ifrån sig där tack vare olika 100 % elektriska modeller. Mercedes har förbundit sig att släppa minst ett elfordon i varje serie, och Mercedes har inte glömt E-klassen och stärker sin nya flotta.

Avsedd att vara mycket billigare än sin storasyster, EQS, är denna EQE en sedan vars design är i linje med Mercedes E-klass. Ett familjefordon redan upptäckt bland annat för dess kapacitet. Utrustad med en 215 kW motor har standardversionen av EQE även ett batteri med en kapacitet på 90 kWh. Tillräckligt för att erbjuda detta fordon en WLTP-autonomi som överstiger 600 km med en enda laddning.


När det gäller laddningen kommer det att vara nödvändigt att ha tålamod, eftersom 8 timmar 30 krävs för en fullständig laddning via den integrerade laddaren på 11 kW. En extra laddare med 22 kW gör det möjligt att dela laddningstiden med två och få cirka 250 km autonomi på bara femton minuter. EQE är redo att ge sig ut på semestern.

Läs också:
BMW presenterar i Vision Circular, en eldriven sedan som vill vara miljöansvarig

En valfri hyperskärm

Med en längd på 4,95 m är den här salongen designad för att vara bekväm under långa resor, oavsett vilken plats som är upptagen. Den enda nackdelen är en något lätt 430-liters bagageutrymme för ett fordon av denna typ. En hjulbas på mer än tre meter ger alltså en viss plats för förare och passagerare, fram och bak.

Men det som för den närmare EQS är Hyperscreen, en skärm (tillval) en meter fyrtio bred. Vad ska man lägga till för framsätespassageraren en skärm på 12,3 “, förutom den centrala skärmen på 17,7” och den som är tillägnad föraren, vilket utvecklar intrycket av att ha en enda jätteskärm.

Hyperscreen Mercedes © © Mercedes

Andra alternativ kommer att finnas tillgängliga, såsom hydrauliska fjädringar eller en uppmärksamhetsdetektor som kan identifiera potentiella mikrosömn hos föraren.

Gällande dess marknadsföring bör denna modell inte finnas tillgänglig förrän ett år, det vill säga andra halvåret 2022. Mercedes-Benz har ännu inte kommunicerat sitt pris, vilket enl. Electrekbör inte vara mindre än 45 000 euro, mer än hälften av miljökvalitetsnormerna.

Källor: Caradisiac, Electrek

Laddstationer: var laddar du din elbil i Frankrike?

Med elbilens snabba utveckling växer laddstationer upp överallt i Frankrike. För att hitta den station som ligger närmast dig och den mest lämpade för dina behov, har flera platser geolokaliserat all dedikerad infrastruktur.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button