Mercedes-Benz presenterar VISION AVTR, en konceptbil som kan styras… av tanken


Konceptbilen Mercedes-Benz Vision AVTR är inspirerad av James Camerons filmverk, Avatar. IAA-mässan, som presenterades i flera månader av tillverkaren, var en möjlighet för Mercedes att ge några detaljer om dess egenskaper, minst sagt futuristiska.

Mercedes Vision AVTR BCI © Mercedes

Ingenjörerna arbetar på ett man-maskin-gränssnitt värdigt de bästa science fiction-filmerna. Om tekniken finns så hade den ännu inte anpassats till bilen: detta är utmaningen som Mercedes har ställt upp.

Läs också:
Intel planerar att lansera självkörande taxitjänst för 2022 i Tyskland

tankekontroll

Vill du lyssna på det senaste albumet av din favoritartist, ändra innerbelysningen eller helt enkelt välja din destination i navigationssystemet? Du behöver bara tänka på det för att få det.

Detta kräver att du bär ett pannband som fångar dina hjärnvågor så att du kan ta kontroll över ditt fordon genom dina tankar.

För att kunna använda detta gränssnitt kommer det att vara nödvändigt att följa en snabb kalibreringsprocess under vilken hjärnan reagerar i samband med en visuell stimulans, som visas på fordonets helt digitala instrumentbräda. Enligt Mercedes kommer en enda minut att räcka för att upprätta denna kalibrering.

Källa: slashgear

Relaterade Artiklar

Back to top button