Mercedes-Benz presenterar sin G-Wagen: ett lyxigt elektriskt terrängkoncept

Mercedes EQG © © Mercedes

IAA Mobility Show är en möjlighet för många tillverkare att presentera sina senaste innovationer och modeller designade för morgondagens värld. Marknaden för elektriska fordon
Mercedes-Benz är i full tillväxt för alla typer av publik och presenterar en ny (mycket) avancerad modell.

EQG, ett elbilskoncept vars utseende inte är utan att vara en del av företagets G-klasstradition, visas alltså i München (Tyskland). Om vi ​​fortfarande saknar information om det, är detta fordon också designat för att vara terräng.

Läs också:
BMW presenterar i Vision Circular, en eldriven sedan som vill vara miljöansvarig

Ett nytt elektriskt 4×4-koncept för Mercedes-Benz

IAA Mobility Show, som hålls vartannat år växelvis med bilmässan i Paris, överger sitt traditionella högborg Frankfurt för att i år äga rum i Bayern, i München. Land för många biltillverkare, detta territorium är lika snabbt att tillåta andra tyska företag att uttrycka sig och presentera nya modeller, som Mercedes-Benz. Företaget från Stuttgart är också en av biltillverkarna som satsar på el och detta, för alla prisklasser.

Mercedes-Benz har för avsikt att i München presentera ett elbilskoncept i linje med sin G-klass, med namnet EQG. Även om det var öppet för pressen just den dagen, borde showen göra det möjligt, fram till den 12 september, att publicera olika modeller inklusive denna nya 100 % elektriska 4×4.

Läs också:
Volkswagen tillkännager 20 000 € instegsmodell för 2025

En design som är trogen den i G-klassen

Vi saknar fortfarande information om detta terrängfordon, oavsett om det är kraften i dess motor eller batteritiden. Ändå är det vi (redan) säkra på att det inte kommer att vara tillgängligt till ett lågt pris. G-Wagen EQG är ett mycket high-end fordon, designat för lyx (och fortfarande terräng…). Dess design, lika fyrkantig som futuristisk, presenterar en klänning som blandar en mörk kombination av metalliska grå och svarta nyanser, i linje med klänningen i EQS Sedan. Och enligt Gränsenförvänta dig att hitta en ganska liknande ställning mellan de två modellerna.

Kom ihåg att priserna för EQS börjar på 127 250 euro. Om vi ​​går tillbaka till EQG kommer denna 4×4 att vara utrustad med fyrhjulsdrift, och den kommer att ha en lägre växel och en övre växel. Dessutom kommer dessa hjul att vara 22 tum i diameter. Men för mer information måste du välja en vistelse i Bayern och gå i gångarna på IAA Mobility Show, årgång 2021.

Elbil: hur mycket kostar hemladdning?

Detta är ett av de viktigaste försäljningsargumenten: att ladda en elbil är mycket billigare än att fylla på bensin eller diesel. Men exakt hur mycket kostar det att ladda din bil hemma?
Läs mer

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button