Mer än 1,5 miljoner appar i App Store och Google Play Store uppges inte längre ha fått några uppdateringar

Google Play Butik Android © Shutterstock

Tiotusentals appar har inte uppdaterats på mer än fyra år i dessa två appbutiker.

Applikationsbutikerna hos Google och Apple är fulla av programvara som övergivits av deras utgivare, visar en ny studie.

Många program har inte fått patchar sedan 2018

Analysföretaget Pixalate indikerar alltså att man hittat inte mindre än 1,5 miljoner mjukvara som inte har uppdaterats på minst två år på Apple App Store och Google Play Store och 2 miljoner appar som inte har fått några korrigeringar eller förbättringar i de senaste tolv månaderna.

Ännu mer oroande är att 314 000 programvaror inte har haft rätt till en uppdatering på mer än fem år och har helt övergivits av sina utgivare.

Det är på Android som vi hittar flest applikationer vars senaste uppdateringar går tillbaka mer än två år med 870 000 berörda applikationer, det vill säga mer än en tredjedel av all mjukvara som erbjuds av Googles butik.

App Store vinner under tiden priset för antalet mjukvara som finns kvar i juicen i mer än fyra år med 290 000 mjukvara, eller 56 % av dessa föråldrade applikationer.

Apple och Google städar upp sina butiker

Om vissa applikationer inte nödvändigtvis behöver uppdateras och berikas regelbundet, gillar inte Apple och Google att se mjukvara stagnera på flera år och börjar vidta åtgärder för att erbjuda sina användare produkter som underhålls av deras utvecklare. .

Google hotar alltså att ta bort denna programvara från sin sökmotor. Dessutom fick vi nyligen veta att Apple fortsatte sin vårstädning och hade tagit bort totalt 2,8 miljoner applikationer från sin App Store på sex år, varav många ansågs föråldrade.

Om de stora förlagen inte kommer att ha några problem med att underhålla sin programvara och erbjuda regelbundna patchar, kunde oberoende utvecklare som arbetar med sin programvara på sin fritid inte längre hitta sitt konto med dessa alltmer restriktiva regler.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button