Mer än 10 000 Tesla är strandsatta vid fabriken i Fremont i brist på delar

Tesla Fremont fabrik

Om den kaliforniska tillverkaren hittills har stått emot halvledarkrisen som har påverkat hela teknikindustrin, inklusive faktiskt elbilar
skulle tillverkaren ha vissa svårigheter att färdigställa sina fordon.

Således skulle mellan 10 000 och 20 000 Tesla vara i beredskap vid utfarten från Fremontfabriken på grund av bristen på lager av en väsentlig del för att kunna leverera fordonen snabbt.

Läs också:
Cybertrucken dyker upp på Texas Gigafactory-platsen

Ett mindre problem försenar leveranserna

Om Tesla har upptäckt några svårigheter under de senaste månaderna med att köpa vissa elektroniska komponenter, har varumärket också indikerat att det har hittat en lösning för att motverka bristen på vissa chips.

Man har utvecklat nya versioner av sina program så att de kan användas med olika processorer, vilket har gjort det möjligt för tillverkaren att hämta var komponenterna finns tillgängliga.

Men enligt uppgifter som nyligen meddelats av en anonym källa nära fallet till vår kollega Electrek, skulle tillverkaren ha mellan 10 000 och 20 000 Tesla som väntar på att reservdelar ska färdigställas och levereras till deras ägare. Det skulle vara Model 3 och Model Y.

Problemet skulle vara mindre och skulle inte kräva en resa till fabriken för att rätta till det. Fordonen flyttas därför successivt till utlämningscentralerna. Faktum är att Fremont-fabriken inte tillåter att hålla så många fordon lagrade på plats.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button