Mental hälsa: vi kan upprätthålla den genom att uppmärksamma 7 aspekter

Psykisk hälsa är lika viktig som fysisk hälsa, å andra sidan säger ordspråket ”. Därför är det viktigt, på samma sätt som vi tar hand om vår kropp, att uppmärksamma vår mentala hälsa genom att försöka bevara och skydda den så mycket som möjligt. Men det verkar som att för att lyckas behöver vi inte utföra titaniska verk, utan bara observera 7 enkla “regler”, varje dag.

Detta visas av en artikel publicerad på sidorna i den berömda tidningen Ny vetenskapsman. Artikeln i fråga påminner oss om hur Inte det är aldrig för tidigt, inte heller för sent, att börja ta hand om vårt neuroner. Faktum är att nyare studier har visat hur hjärnan kan fortsätta att producera celler nervös Också i gammal ålder. Sålunda finner vi på New Scientist 7 triviala regler att var och en av oss bör observera dagligen och noggrant för att hålla din hjärna frisk.

Här är de 7 reglerna för att bevara vår mentala hälsa

Den första “regeln” för att skydda vår mentala hälsa är den som inbjuder oss till odla vårt bakterie tarm-. Men även om detta kan verka som vilseledande råd, kom ihåg att det finns ett förbindelse mellan tarmens bakterieflora och i humörstörningar. Den andra aspekten gäller dietsom måste uppmärksammas alltid försöka föredra kvalitetsmat och undvika överdrifter, i någon mening. Definitivt rörelse det är ett universalmedel för många problem och även när det gäller hjärnan är det viktigt att röra på sig eftersom träning inte bara saktar ner kognitiv försämring men i vissa fall vänder det helt. Följ också en aktivt socialt liv gör att vi kan hålla våra hjärnor aktiva även om idag har sociala relationer minskat kraftigt pga pandemi från covid-19.

Men vi vet också att för att hålla vårt sinne friskt får vi aldrig sluta leta efter nya stimuli. Vi måste alltid försöka lära oss något nytt för att hålla vårt i träning resonemangsförmåga. Sedan är en annan utan tvekan intressant aspekt den av sova. Sova ordentligt, minst 7 timmar per natt, i själva verket representerar en grundläggande aspekt för att hålla vår hjärna aktiv och bromsa kognitiv nedgång. Och slutligen, men inte för att det är mindre viktigt, en annan aspekt att observera för att skydda vår mentala hälsa är att göra saker som gör oss lyckliga. Emotionellt välbefinnande är det faktiskt väldigt viktigt för vår hjärna.

Så, Inte det är väldigt svårt Att underhålla Och för att skydda vår mentala hälsa behöver vi bara observera dessa 7 aspekter varje dag av vårt liv, för att kunna njuta av så mycket som möjligt av våra kognitiva förmågor.

Relaterade Artiklar

Back to top button