Men varför tar Instagram bort butiksfliken från vissa användare?

Instagram smartphone © © Claudio Schwarz / unsplash

Meta ska enligt uppgift ändra sin inställning till onlineshopping på Instagram.

Fliken Butik, som dök upp för två år sedan, låter användare göra köp utan att lämna appen. Även om denna tjänsts popularitet inte är bevisad, har den berörda fliken försvunnit från ett fåtal användare. Dess radering kan ge oss ledtrådar till en möjlig kursändring på sidan av Instagram.

Instagram Shopping kommer snart att ersättas

Ersätts av aviseringsfliken flyttas åtkomsten till Instagram Shopping till en annan meny, bland applikationsinställningarna eller åtkomst till sparade publikationer. Anne Yeh, talesperson för Meta, bekräftar att dessa förändringar är en del av ett begränsat test: Som en del av vårt pågående arbete med att förenkla din Instagram-upplevelse testar vi några ändringar i huvudnavigeringsfältet längst ner i appen med ett litet antal personer. »

Enligt ett internt memo ska dessa ändringar vara effektiva för alla användare under 2023. Faktum är att Instagram tycks ändra sitt förhållningssätt till e-handel genom att implementera en ny, mindre personlig shoppingfunktion som heter “Tab Lite”. Instagram Shopping, utan att försvinna helt, bör göras om för att öka företagets annonsintäkter.

Men Meta rullar fortfarande ut nya funktioner kring handel. Vi hittar särskilt en uppdatering av meddelandesystemet som gör det möjligt för proffs att direkt hantera försäljning via privata meddelanden. Anne Yeh tillägger: ” Handeln är fortfarande viktig för Instagram eftersom vi fortsätter att göra det enklare att upptäcka och köpa produkter i appen, oavsett om det är flöde, berättelser, rullar eller innovationer som direktshopping och drops. »

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button