Men varför får Facebook mörkt läge att försvinna på iPhone för vissa av er?

Facebook © Shuterstock

Det är en ganska konstig bugg som träffar iOS-versionen av Facebook. Appens mörka läge verkar faktiskt helt enkelt ha försvunnit utan någon uppenbar anledning.

De senaste dagarna har användare av det sociala nätverket som går igenom en iPhone eller iPad märkt en obehaglig förändring. Så Facebook-appen stöder inte längre mörkt läge på Apple-enheter. Många internetanvändare har stormat andra sociala nätverk för att bli överraskade av detta steg tillbaka. Metagruppen har inte ens brytt sig om att kommunicera offentligt om det.

Ett oroande försvinnande?

Facebook tar därför inte längre hänsyn till preferenserna för en person som skulle ha valt mörkt läge som standard från iOS-systemet. Funktionen kan inte heller återaktiveras manuellt via appmenyn. Det verkar bara ha raderats. Det är dock otänkbart att föreställa sig att utvecklarna av det sociala nätverket frivilligt tar bort ett så populärt läge.

Kom ihåg att det verkliga mörka läget direkt integrerat i Facebook lades till först i juni 2020 på iOS (och 2019 via systeminställningarna). Efter så lång väntan skulle Mark Zuckerbergs lag skjuta sig själva i foten genom att ta bort denna funktion.

Om samma ämne:
Meta (Facebook) registrerar kolossala förluster, men för Mark Zuckerberg är det normalt

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button