Men varför börjar Tesla med ljud?

Teslas logotyp © © Alexander Shatov / Unsplash

I början av januari ansökte Tesla om ett varumärke för att kunna sälja sina egna ljudenheter. Det är dock oklart hur tillverkaren tänker omsätta detta i praktiken.

Begäran från Elon Musks företag inkluderar Teslas varumärke och dess T-formade logotyp.

Två troliga möjligheter

Dokumentet nämner många ljudenheter: mikrofoner; headset; lyssnare ; digitala ljudspelare; apparater för ljudöverföring; ljudhögtalare; subwoofers; kuddar för hörlurar; ljudgränssnitt; utjämnare; hornhögtalare; megafoner “.

Först och främst måste du komma ihåg att ibland registrerar företag varumärken som de i slutändan inte använder. Som media påpekar Electrek, som upptäckte Teslas förfrågan, är det mycket svårt att veta vad som kan bli resultatet av det eftersom produktkategorin är enorm. Två lösningar verkar för tillfället möjliga.

Den första skulle vara att företaget strävar efter att ytterligare förbättra ljudsystemen i sina fordon, där det har fulländat sig självt de senaste åren. Det andra, mer överraskande, skulle vara att Tesla har ambitionen att marknadsföra sina egna hörlurar och andra ljudenheter, oberoende av dess aktiviteter inom bilindustrin eller dess utveckling av solpaneler.

Tesla lägger stor vikt vid ljudet i sina fordon

Ljudkvaliteten på Model 3 och den nya versionen av Model S hyllades, så mycket att en Twitter-användare jämförde den med ett Bang & Olufsen-system, ett danskt företag känt för sina avancerade ljudenheter. Denna jämförelse är vettig: flera ingenjörer för närvarande på Tesla har gått igenom Bang & Olufsen, som Markus Koch som arbetade där i nästan ett decennium innan han började på den amerikanska tillverkaren 2015.

Teslas ljudtekniker kommer från B&O och många andra företag. De bokstavligen river. Vårt system är mycket programmerbart, vilket gör att vi kontinuerligt kan förbättra det genom OTA-uppdateringar “, förklarade Elon Musk på Twitter.

Om vi ​​fortfarande inte vet hur detta nya registrerade varumärke kommer att översättas är det uppenbart att Tesla har stora ambitioner inom ljudområdet och vill förnya sig. År 2020 rullade företaget ut Boombox-funktionen, som gör det möjligt för ägare av ett Tesla-fordon med externa högtalare att spela personligt (och ibland bisarrt, som ljudet av en prutt, till exempel) till bilens utsida.

Om samma ämne:
Tesla levererade nästan 1 miljon fordon 2021

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button