Men varför anställde Snapchat chefen för den amerikanska underrättelsetjänsten?

snapchat

Direktören för den amerikanska underrättelsetjänsten lämnar sin tjänst för att ansluta sig till… snapchat.

Ett ganska oväntat ställningsbyte för James M. Murray, som hade utsetts av republikens tidigare president Donald Trump till sin post som chef för underrättelsetjänsten.

Från Secret Service till Snapchat

Efter att ha arbetat i den offentliga sektorn hela sitt liv, kommer James Murray att gå med i Snap, moderbolaget till Snapchat. Där ska han bli väktare, det vill säga han ska ansvara för säkerheten för gruppens anställda och eventuella relationer till polisen.

USA:s underrättelsetjänster är i första hand ansvariga för att skydda den nuvarande presidenten och hans familj. De senaste veckorna har dock orsakat krusningar i deras led: Nytt vittnesbörd om ultrahögerupploppen som skakade Capitolium i januari förra året verkar implicera Secret Service.

Vittnesmål från Cassidy Hutchinson, en medhjälpare i Vita huset, verkar visa att Trump och Secret Service visste att attacken skulle komma och inte gjorde något för att stoppa den.

Det kan vara så att Murray vill undvika komplikationer genom att gå bort från mitten. Detta är dock bara gissningar, och president Joe Biden uttryckte sin tacksamhet till honom innan han gick och sa att Murray skyddade presidentfamiljer ” som om det vore hans eget “.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button