Mellersta musknappen fungerar inte i Windows 10

Medium mus knapp(mitten musknapp) hjälper till att scrolla långa webbsidor och skärmar med massor av data. Om detta slutar kommer du att använda tangentbordet för att rulla, vilket är smärtsamt. I det här inlägget kommer vi att erbjuda felsökningstips när medel(Mellersta) musknappen fungerar inte i Windows 11/10 .

Hur aktiverar man mittenmusknappen?

De flesta möss har en mittenknapp med ett rullningshjul, och den är aktiverad som standard. Du behöver inte göra någonting. Om det inte fungerar kan du behöva åtgärda problemet.

Problemet kan vara både hårdvara och mjukvara. För att utesluta risken för ett hårdvarufel, försök att ansluta musen till ett annat system och se om det fungerar som det ska där. Om ja, så ligger problemet i programvaran. Det är också möjligt att mjukvaruuppdateringar, särskilt spelmjukvara, kan ha felkonfigurerats så att mittknappen inte svarar korrekt.

Medium(Mellersta) musknappen fungerar inte på PC med Windows

Här är några förslag som du kan prova:

 1. Kör felsökaren Utrustning(Hårdvara) och enheter.(Enheter)
 2. Uppdatera dina musdrivrutiner
 3. Installera Mouse OEM-drivrutiner
 4. Ändra registerposter
 5. Återställ dina musinställningar till standardinställningarna

ett] Springa(Kör) felsökare Utrustning(Hårdvara) och enheter.(Enheter)

Innan du går vidare till mer avancerade lösningar skulle det vara klokt att köra felsökaren för hårdvara och enheter som är inbyggd i Windows 10 en mekanism som letar efter hårdvaruproblem och åtgärdar problemet om möjligt.

Klicka på knappen(Klick) ” Start(Starta)” och gå till ” Windows 11-inställningar(Windows 11-inställningar) »> System> Felsökning.

Windows 10-användare(Windows 10), klicka på ” Start(Start)” och välj “Inställningar Windows 10 Inställningar > Uppdateringar och säkerhet” > “Felsökning”.

Felsökare för hårdvara och enheter

Välj en felsökare Utrustning(Hårdvara) och enheter(Enheter) från listan och kör den.

Efter det, starta om systemet.

2]Uppdatera dina musdrivrutiner.

Mellersta musknappen fungerar inte Windows 10

Mustillverkare byter ständigt produkter och uppdaterar drivrutiner. Om du använde skivan för att installera musprogramvaran är chansen stor att drivrutinerna är inaktuella. Det bästa är att uppdatera dina drivrutiner.

 • Tryck på Win+R för att öppna ” Springa(Kör) “, och ange kommandot devmgmt.msc . Tryck på enter för att öppna Enhetshanteraren(Enhetshanteraren).
 • Utvidga listan genom att lämna enheten ansluten möss och andra pekdon(Möss och andra pekdon) .
 • Högerklicka(Högerklicka) problematisk musdrivrutin och välj ” Uppdatera drivrutinen(Uppdatera drivrutinen) » .
 • Starta om systemet efter uppdatering av drivrutinen.

3] Installera(Installera OEM) drivrutiner möss(mus) OEM

Om din medel(Mellersta) musknappen fungerar men fungerar inte korrekt, du bör installera specifika drivrutiner OEM . När du installerar Windows kommer den att använda samma drivrutin för alla. Dessa drivrutiner begränsar dock musens funktionalitet. Vissa justerar också mellanmusen för att svara på vissa åtgärder som inte fungerar utan rätt drivrutiner.

I det här fallet skulle jag råda dig att besöka PC-tillverkarens webbplats för att ladda ner och installera de senaste drivrutinerna. Öppna sedan programvaran och ställ in den som den installerades tidigare. Vissa OEM-tillverkare erbjuder också gester. Se till att kolla in det också.

4]Redigera registerposter

Om en Windows uppdatering(Windows Update) förstörde rekord register(Registry), vi kan fixa det så här:

Uppdatera WheelScrollLines-inställningar via registret

Tryck på Win+R för att öppna ” Springa(Kör) “, och ange kommandot regedit . Tryck på enter för att öppna registerredigerare(Registerredigeraren) .

registerredigerare(Registerredigeraren) navigera till nyckeln:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Datavärde 3

I den högra rutan dubbelklickar du på posten WheelScrollLines för att öppna den egenskaper(Egenskaper) . Ändra värdet värde data3 .

5] återställa(Återställ inställningar möss(Mus) som standard.

Du kan återställa dina inställningar möss(Mus) som standard och se om det fungerar för dig.

Hur vet jag om min mellersta musknapp fungerar?

För att kontrollera om mittenknappen fungerar, klicka på den. Om den dubbla pilmarkören visas fungerar det. Det hjälper att automatiskt scrolla sidan uppåt eller nedåt.

Om det inte hjälper – det kan vara ett maskinvaruproblem och du kan behöva antingen reparera eller byta ut det.
(Om detta inte hjälper – kanske det är ett hårdvaruproblem och du kanske behöver antingen reparera eller byta ut det.)

Relaterade läsningar:(Relaterad läsning:)

 1. Vänsterklicksknappen på musen fungerar inte
 2. Högerklicka fungerar inte eller går långsamt att öppna) .

De mellersta musknappen hjälper dig att bläddra igenom långa webbsidor och skärmar med mycket data. Om det slutar kommer du att använda tangentbordet för att rulla, vilket är smärtsamt. I det här inlägget kommer vi att föreslå felsökningstips för när den mellersta musknappen inte fungerar i Windows 11/10.

mellersta musknappen

Hur sätter jag på den mellersta musknappen?

De flesta möss har en mittenknapp med ett rullningshjul och den är aktiverad som standard. Du behöver inte göra någonting. Om det inte fungerar kan du behöva felsöka problemet.

Problemet kan antingen vara med hårdvaran eller mjukvaran. För att isolera sannolikheten för ett hårdvarufel, försök att ansluta musen till ett annat system och kontrollera om det fungerar bra där. Om ja, är problemet med programvaran. Också möjligt att en mjukvaruuppdatering, spelmjukvara kan ha felkonfigurerats på ett sätt att mittknappen inte svarar som förväntat.

Mellersta musknappen fungerar inte i Windows PC

Här är några förslag som du kan prova:

 1. Kör felsökaren för maskinvara och enheter
 2. Uppdatera drivrutinerna för musen
 3. Installera OEM-specifika musdrivrutiner
 4. Ändra registerposter
 5. Återställ musinställningarna till standardinställningarna

1]Kör felsökaren för maskinvara och enheter

Innan du går vidare till mer komplicerade lösningar skulle en klok idé vara att köra felsökaren för hårdvara och enheter, en inbyggd mekanism i Windows 10 som letar efter problem med hårdvaran och löser problemet om möjligt.

Klicka på Start-knappen och gå till Windows 11-inställningar > System >Felsökning

Windows 10 användare, klicka på Start-knappen och gå till Windows 10 Inställningar > Uppdateringar och säkerhet > Felsökning

Felsökare för hårdvara och enheter

Välj felsökaren för maskinvara och enheter från listan och kör den

Starta om systemet när det är klart.

2]Uppdatera drivrutinerna för musen

Mellersta musknappen fungerar inte Windows 10

Tillverkare av möss fortsätter att byta produkter och uppdatera drivrutiner. Om du använde en disk för att installera programvaran för musen, finns det en chans att drivrutinerna är föråldrade. Det bästa sättet skulle vara att uppdatera drivrutinerna.

 • Tryck på Win + R för att öppna fönstret Kör och skriv kommandot devmgmt.msc. Tryck på Enter för att öppna Enhetshanteraren.
 • Medan du håller enheten ansluten utökar du listan för Möss och andra pekdon.
 • Högerklicka på drivrutinen för den problematiska musen och välj uppdatera drivrutinen.
 • Starta om systemet när drivrutinen har uppdaterats.

3]Installera OEM-specifika musdrivrutiner

Om din mellersta musknapp fungerar, men den inte fungerar som förväntat, bör du installera OEM, specifika drivrutiner. När du installerar Windows kommer den att använda en generisk drivrutin för alla. Dessa drivrutiner begränsar dock musens funktionalitet. Vissa konfigurerar också mellanmusen för att svara på specifika åtgärder som inte fungerar utan rätt drivrutiner.

I det här fallet skulle jag föreslå att du besöker PC-tillverkarens webbplats för att ladda ner och installera de senaste drivrutinerna. Öppna sedan programvaran och konfigurera hur den var inställd tidigare. Vissa OEM-tillverkare erbjuder också gester. Se till att kolla på det också.

4]Ändra registerposter

Om en Windows Update har trasslat till registerposterna kan vi korrigera det enligt följande:

Uppdatera WheelScrollLines-inställningar via registret

Tryck på Win + R för att öppna fönstret Kör och skriv kommandot regedit. Tryck på Enter för att öppna Registerredigerare.

I Registereditorn, navigera till nyckeln:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Värdedata 3

I den högra rutan dubbelklickar du på posten Hjulrullningslinjer för att öppna dess egenskaper. Ändra värdet på värdedata till 3.

5]Återställ musinställningarna till standardinställningarna

Du kan återställa musinställningarna till standard och se om det fungerar för dig.

Hur vet jag om min mellersta musknapp fungerar?

För att kontrollera om den mittersta musknappen fungerar, klicka på den. Om en markörbild med dubbla pilar visas fungerar den. Detta hjälper dig att automatiskt rulla upp eller ner på en sida automatiskt.

relaterat lyder:

 1. Vänsterklicksknappen på musen fungerar inte
 2. Högerklicka fungerar inte eller går långsamt att öppna.

Relaterade Artiklar

Back to top button