Megalocero hittades i Po efter 100 000 år

Den extraordinära upptäckten av Megalocero möjliggjordes tack vare det speciella anomala stimmet från denna period

Megalocero: Hjortens kung som bodde på Po

De Megalocerokänd som megakel eller jättehjort, var ett rådjur som levde i det euroasiatiska området under Pleistocen och Holocen. Den är känd för sin häpnadsväckande storlek, med en scen som kan bli tre och en halv meter bred.

Det extraordinära stim som träffade Po under den senaste perioden möjliggjorde upptäckten av ett Megalocero-huvud som bevarats i utmärkt skick.

Detta djur var en del av en mycket gammal megafauna nära Serafini-ön Monticelli.

Fyndet är daterad mellan 80 och 100 tusen år sedan.

Förutom Rådjurskungen finns flera lämningar av hyenor, vargar, leoparder och av särskilt intresse även upptäckten av mammutben.

En avgjort rik fauna som blomstrade i Italien under antiken, tack vare ett rikt territorium som möjliggjorde näring av djurarter.

Davide Persico, Borgmästare i San Daniele Po, såväl som professor vid universitetet i Parma, talade om upptäckten som en händelse som blir allt mer sällsynt.

De framkomna markerna har under senare tid plädats flera gånger och de intressanta fynden aktualiserats.

“Nu finns det lite kvar att koncentrera sig på inom forskningen, det skulle vara användbart att ha en flod av Po som kan blanda om sandenannars kommer ingenting att hittas inom kort”, tillade han.

Vi skulle kunna definiera det som en extraordinär händelse, som genom att återlämna fossilfynden berättade för oss en ny millenniehistoria.

Relaterade Artiklar

Back to top button