MediFuite, en plattform för att veta att du är påverkad av läckage av medicinsk data

MediFuite © Skärmbild MediFuite

Vill du veta om du är påverkad av dataläckan kopplad till det senaste hacket? MediFuite-plattformen kan ge dig några svar.

Uppdatering 2 mars 2021:

Clubic informerar dig om att sidan som vidarebefordras i den här artikeln nu är stängd. Observera, detta indikerar inte att det var en piratsida, men tvivel som inte helt har tagits bort, och andra webbplatser av denna typ kan fortfarande vara online, vi föredrar att råda dig uppriktigt att inte lita på någon icke-officiell eller icke-föreslagen webbplats av de franska myndigheterna, när det gäller att verifiera om du kan ha blivit hackad eller inte i samband med denna hälsodataläcka eller en annan.

Vi påminner om att laboratorierna vid läckans ursprung alla har kontaktat CNIL. De kommer att kontakta patienterna som drabbats av datastölden mycket snart.

Om du är osäker, istället för att besöka den eller den sidan som du inte kände till innan, ta reda på mer om plattformen cybermalveillance.gouv.fr. Den talar om för dig vad du ska göra om du är rädd att du blivit hackad. Och om det visar sig att din data verkligen har blivit hackad behöver du bara lämna in en anmälan till polisen eller gendarmeriet.

Glöm aldrig dessa värdefulla rekommendationer:

 • Klicka aldrig på en länk som ser misstänkt ut för dig.
 • Öppna inte någon fil eller mapp från en okänd eller misstänkt mottagare, även om det verkar attraktivt för dig.
 • Lämna inte dina personuppgifter om du inte är säker på vem som ber dig om dem.
 • Tack.

  Bara några timmar efter tillkännagivandet av läckan av medicinska data från nästan 500 000 franska patienter var en internetanvändare snabb att reagera genom att lägga ut ett verktyg online för att ta reda på om du har blivit utsatt för hackning.

  Läs också:
  Medicinska uppgifter om 500 000 fransmän läckte ut på nätet

  Har dina medicinska data läckt? Det finns ett onlineverktyg för att ta reda på det

  MediFuite är namnet på plattformen skapad av Internetanvändaren Chalgoumimi och hans team. Denna sida i informationssyfte ger potentiella offer möjlighet att ange sitt för- och efternamn och ta reda på om de är drabbade av hacking. Av sekretess skull innehåller databasen för den aktuella sajten endast de för- och efternamn som hittades i dataläckan.

  I en tråd säger Chalgoumimi: ” Inget är bevarat och denna sida är inte tänkt att vara permanent, allt kommer att vara helt förstört på kort tid. “.

  Källa: Twitter

  Relaterade Artiklar

  Back to top button