Medicinering, sömnspårning, fitness: allt Apple tillkännagav om hälsa under WWDC 2022

wwdc 2022 watchOS sleep

Med iOS 16 och titta på OS 9lägger Apple till hälsotillämpningen aviPhone ett nytt verktyg för att påminna människor om att ta sin medicin. Apple Watch får även ytterligare funktioner för att övervaka sömnen och tillståndet hos personer som lider av förmaksflimmer.

Tillkännagav på WWDC, dessa nya funktioner kommer med nästa iOS- och watchOS-uppdateringar i höst.

Om samma ämne:
WWDC 2022: vad man ska komma ihåg från Apple-konferensen

Ett nytt verktyg för att komma ihåg att ta din medicin och övervaka förmaksflimmer

Den nya medicinapplikationen gör det möjligt för användare att planera sitt medicinintag, antingen genom att skanna etiketten på en flaska eller förpackning, eller genom att söka igenom en lista med mediciner. Det kommer att vara möjligt att spara personliga scheman för varje läkemedel för att få varningar när det är dags att ta ett. I USA kommer appen också att varna användare om farliga interaktioner mellan produkterna de tar.

WatchOS 9 kommer också att introducera en ny funktion som gör att personer med oregelbundna hjärtslag kan spåra tiden de tillbringar i förmaksflimmer. Apple Watchs pulsmätare fungerar redan i bakgrunden för att rapportera eventuella oegentligheter, så den här nya funktionen kompletterar spårningen.

Hälsa-appen innehåller även andra faktorer, som sömn och träning, som kan interagera med hjärtfrekvensen. Användare kommer att kunna dela sin förmaksflimmerhistoria med sin läkare.

Apple Watch kommer att kunna spåra din sömn bättre

Apple Watch kommer nu att kunna analysera mer information medan du sover med den nya Sleep Stages-funktionen. Med hjälp av signaler från accelerometern och pulssensorn kan watchOS 9 upptäcka när användare är i REM-sömn eller djupsömn. All denna statistik kommer att vara tillgänglig i Sleep-appen när du vaknar. Kom ihåg att hittills var sömnspårning på Apple Watch anekdotisk och gav inte mycket ur synvinkeln av användarens hälsa.

Hur Apple har blivit din vårdpartner genom åren

Under sin konferens den 14 september presenterade Apple sin Watch Series 7 och många nya funktioner för sin Fitness+-tjänst. Äppelmärket verkar därför fortfarande vara intresserade av hälsofrågor parallellt med sin andra stora kamp, ​​som är skyddet av privatlivet. Men hur kom det sig att världens mest värdefulla företag brydde sig om användarnas välmående?
Läs mer

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button