MediaTek släpper Dimensity 1050: First Mid-Range SoC-kompatibel med 5G Millimeter Waves

MediaTek Dimensity 1050 © © MediaTek

Medan Qualcomm just har meddelat Snapdragon 7 Gen 1, är responsen organiserad i stallet mittemot. Den taiwanesiska MediaTek, vars marker finns i allt fler smartphones i år presenterar vi en Dimensity 1050 som skulle kunna klara sig dåligt i mellansegmentet.

Som namnet antyder presenteras Dimensity 1050 som en lite mer blygsam version av Dimensity 1100 som framför allt utrustar vivo S12 i Kina. Men dess originalitet är att det är den första SoC från tillverkaren som samtidigt erbjuder täckning av millimetervågor (eller mmWave) och Sub-6 GHz.

I våra smartphones nästa september

Ingraverad i 6 nm, lämnar Dimensity 1050 loppet för rå prestanda till andra. Däremot bäddar den in en 8-kärnig processor där ett par Cortex-A78-kärnor klockade till 2,5 GHz kommer att ansvara för att göra alla uppgifter som utförs på smarttelefonen flytande. Företaget gav inte detaljer om de andra kärnorna, men Gizmochina förstår att det skulle vara sex effektiva Cortex-A55.

Dimensity 1050 kommer inte att överträffas när det kommer till videospel. Faktum är att den kommer att förlita sig på en Mali-G610 GPU och HyperEngine 5.0-programsviten för att optimera allt.

Processorn kommer att visa en Full HD + definition och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Den kommer att kunna avkoda AV1-codec och spela HDR10 + och Dolby Vision-innehåll. Den stöder även LPDDR5 RAM och UFS 3.1 lagringschips.

Slutligen, när det gäller anslutning, lovar den nya MediaTek SoC därför stöd för mmWave- och Sub-6 GHz-band för en förmodat 53% högre genomströmning än plattformar som endast erbjuder aggregering av 4G- och millimeterband. Wi-Fi 6E ingår också.

I sitt pressmeddelande indikerar MediaTek att de första mobilerna utrustade med dess nya chip kommer att komma ut på marknaden i slutet av tredje kvartalet 2022, det vill säga i slutet av september.

Om samma ämne:
Xiaomi formaliserar sitt partnerskap med Leica och lovar en ny fototelefon från juli

Källa: MediaTek

Relaterade Artiklar

Back to top button