MediaTek är i hälarna på Apple och slår ett slag med sin Dimensity 9000

Dimension9000 © Mediatek

Några mycket trevliga människor har samlats på Geekbench 5: Snapdragon 888, Snapdragon 8 Gen 1Dimensity 9000, Exynos 2200 och A15 Bionic. bekämpa !

Under de senaste veckorna har MediaTek, Samsung och Qualcomm presenterat sina avancerade SoCs som kommer att utrusta några av de mest efterlängtade smartphones 2022. tätt före Snapdragon 8 Gen 1 från amerikanska Qualcomm och Exynos 2200 från koreanska Samsung. Men nu när vi vet allt om de krigförande, förväntar vi oss bara en sak, att se dem konfrontera varandra. Första konfrontationen på Geekbench 5, både enkärnig och multikärnig, med data sammanställd av Isuniversum.

A15 i toppen, MediaTek-chippet på andra plats

Tillsammans med de tre tidigare nämnda chipsen hittar vi även Apples A15 Bionic och Qualcomms äldre Snapdragon 888 SoC. Dessa två är var och en placerad i en av de två ytterligheterna vad gäller prestanda (som i alla fall förblir hög nivå).

Geekbench5SOC © IceUniverse

Föga överraskande vinner A15 både single-core och multi-core, med 1 750 och 4 885 poäng. Men i båda fallen är dess delfin ingen mindre än Dimensity 9000 från MediaTek: SoC får 1 278 poäng i single-core och 4 410 i multi-core.

På pallens tredje steg finns Snapdragon 8 Gen 1 från Qualcomm, som uppnår 1 231 poäng i singelkärna och 3 752 i multikärniga. Observera dessutom att dess ledning över Snapdragon 888 är mycket liten.

Slutligen, tyvärr för Samsung, är dess nyligen tillkännagivna Exynos 2200 SoC dödssist av de fyra “riktigt nya” SoC:erna, med 1 109 poäng i enkärnig och 3 534 i flerkärnig, värden som nästan liknar de för Snapdragon 888. Låt oss hoppas för chipet från Samsung att dess Xclipse 920 GPU, under AMD RDNA 2-arkitektur, kommer att göra det möjligt för den att komma ikapp med andra GPU-orienterade riktmärken den här gången.

Notera för övrigt att dessa SoC:er Snapdragon, Dimensity och Exynos alla har 8-kärniga processorer (och alla antar en 1-3-4-distribution). Apples A15 Bionic har 6 CPU-kärnor i 2-4.

Vägledande resultat, men andra kriterier bör beaktas

Tja, ta alla dessa resultat med viss försiktighet. För att ha en opartisk åsikt skulle det vara nödvändigt att känna till konfigurationerna för varje smartphone eller att studera förbrukningen av SoCs för att mäta deras energieffektivitet, ett viktigt kriterium för chips avsedda för mobilsegmentet.

Vi slår vad om att framtida tester av smartphones utrustade med dessa olika SoC:er kommer att göra det möjligt att etablera en hierarki som är både mer tillförlitlig och mer uttömmande.

Källa: Isuniversum

Relaterade Artiklar

Back to top button