Medelhavsdiet: ett effektivt vapen mot prostatacancer

Prostatacancer är en av de vanligaste cancerformerna i den manliga befolkningen. Än idag är de exakta orsakerna till denna form av cancer fortfarande inte helt klarlagda, men många riskfaktorer är kända, inklusive livsstil. Faktum är att fetma och överdriven konsumtion av mat rik på mättade fettsyror men med lite frukt och grönsaker utgör en viktig riskfaktor för uppkomsten av denna neoplasm. Det verkar dock som om ett mycket effektivt vapen att använda för att bekämpa prostatacancer är dieten par excellence: Medelhavsdieten.

där medelhavsdiet är en livsstil som bygger på konsumtion av mycket frukt och grönsaker, lite kött och mat rik på antioxidanter. denna”lista“Av livsmedel som utgör medelhavsdieten skulle representera enBra lösning att ansöka om att försöka förhindra t.ex disken utvecklingen av denna patologi. Detta visas av en studie publicerad av ett team av forskare frånUniversity of Texas på den auktoritativa tidningen Cancer.

För att nå denna slutsats analyserade de amerikanska forskarna effekterna av dieter på en grupp av 410 man med lokaliserad Gleason grad grupp 1 eller 2 prostatacancer. Studiedeltagarna hade en medelålder på 64 år gammal. de 15 % av dem var diabetiker medan 44 % led av hyperkolesterolemi och tog statiner. Efter ett långt frågeformulär noterade forskarna en risk för cancerprogression 10% lägre hos män som följde medelhavsdieten. Definitivt urvalet av patienter som undersöktes Inte det är tillräckligt representativt men trots detta handlar det egentligen om resultat intressant. De kommer att behövas vidare studier att förståinneboende länk som finns mellan medelhavsdieten och utvecklingen av prostatacancer.

Relaterade Artiklar

Back to top button