Medan Apple just har annonserat sin AirPods Pro 2, går Bose med i festen och presenterar sin QuietComfort II

Bose QuietComfort II © © Bose

Bose introducerade sin nya trådlösa hörlurarQuietComfort EarBuds II, som erbjuder en oöverträffad lyssningsupplevelse och den mest effektiva brusreduceringen i världen ”, enligt ljudspecialisten.

Det var en vågad satsning. Bose tvekade inte att avslöja sitt nya sortiment av hörlurar samma dag som Apples keynote, under vilken Apple-märket presenterade sin AirPods Pro 2. De två produkterna är helt klart i direkt konkurrens.

Vad är nytt på designsidan

QuietComfort II har en ny design jämfört med sina föregångare som släpptes 2020. Var och en av hörlurarna är verkligen mindre med en tredjedel, medan den traditionella spetsen nu är uppdelad i två delar: ” en stabilisator som omsluter örats kontur och en paraplyformad silikonspets som skapar en stadig tätning vid öronöppningen “, förklarar Bose i ett pressmeddelande.

Hörlurarna levereras vidare med ett passningssats bestående av tre storlekar av spetsar och stabilisatorer, vilket ger bäraren nio anpassningsmöjligheter för att anpassa produkten till örat på ett så effektivt sätt som möjligt.

Bose QuietComfort II vit © © Bose

Slutligen är varje hörlur utrustad med fyra mikrofoner, en inuti och tre utanför. Detta gör att de kan upptäcka, mäta och skicka oönskat brus till ett nytt elektroniskt chip laddat med en egenutvecklad algoritm. ” Resultatet är spektakulärt och exklusivt för Bose “, försäkrar företaget.

Perfekt ljud för alla öron

Dessa designförändringar gör att Bose kan introducera två nya teknologier i QuietComfort II. Den första, som kallas CustomTune, omkalibrerar varje hörlur lokalt varje gång den tas ur fodralet. Algoritmen kommer att beräkna hur hörselgången förvränger ljudet och justerar det därefter; tack vare denna oöverträffade teknik lovar Bose den bästa aktiva brusreduceringen i världen.

Bose QuietComfort II-modeller © © Bose

De fyra mikrofonerna som finns på varje hörlur är en viktig del av den andra nyheten som företaget presenterar: Aware-läget med ActiveSense, dess transparensläge.

Så här beskriver märket det:

När starka störningar uppstår i närheten svarar ActiveSense med den mest lämpliga brusreduceringsnivån, skräddarsydd specifikt för användarens öra, för att minska bullret när det uppstår, och bara så länge det varar. »

När kommer de att finnas tillgängliga?

Batterinivå, Bose förklarar att hörlurarna erbjuder upp till sex timmars autonomi med tre extra laddningar från fodralet. Detta laddar hörlurarna helt på en timme och laddar sig själv på 3 timmar via en USB-C-kabel.

QuietComfort Earbuds II är tillgängliga för förbeställning idag och kommer i butik från 29 september för 299,95 euro. De kommer att släppas i en svart färg men en vit modell förväntas släppas senare i år.

Källa: Bose

Relaterade Artiklar

Back to top button