Med Tour de France slog France Télévisions nya digitala rekord

Tour de France © Alexandre Boero för Clubic

2022 års upplaga av Tour de France var en riktig publiksuccé för TV-bolaget France Télévisions, på alla skärmar.

Särskilt händelserik, Tour de France 2022 fick inte bara panik i löparnas räknare (med en rekordhastighet på 42,026 km/h). Han hjälpte också France Télévisions, sändare för evenemanget, att generera imponerande publik, vare sig bakom sin tv, sin smartphone eller sin dator.

19 miljoner visningar på videorna från Tour under evenemanget

Den bländande kröningen av dansken Jonas Vingegaard, som nu sitter på tronen av sin nr 1-motståndare Tadej Pogacar, höll miljontals fransmän i spänning under hela juli månad. Direkt på uppgång, tidningar som är en succé och digital publik på uppgång… France Télévisions var en hit i somras med Big Loop.

France.tvs digitala plattform vittnar om kraften i den offentliga audiovisuella gruppens digitala erbjudande med ett ambitiöst system kompletterat med franceinfo-teamen och Francetv sportapplikationen.

På dessa tre digitala plattformar har gruppen totalt sett 19,1 miljoner visningar på sina videor från evenemanget, som ägde rum i år från 1eh 24 juli från Danmark till Paris, avskuren med bara två dagars vila. Prestandan är hedervärd, eftersom statistiken har ökat med 50 % jämfört med antalet sedda videor under 2021 års upplaga. För France Télévisions är denna turné synonymt med ett historiskt rekord för digital konsumtion.

Tiden framför loppet har också ökat i år

Totalt såg 41,5 miljoner fransmän, eller 73 % av befolkningen, turnén på France Télévisions, inklusive digitalt. I genomsnitt såg en fransman 5:41 av loppet, ett rekord sedan 2011, då fransmännen glänste med en Thomas Voeckler i gult i 10 dagar innan han vann 4e plats i den allmänna klassificeringen. Och det är 17 minuter mer än 2021.

På tv översteg fyra etapper 5 miljoner tittare, med 6,4 miljoner tittare (50,1 % marknadsandel) framför allt före scenen som tog ryttarna från Briançon till de legendariska hårnålsböjarna i Alpe d’ Huez, den 14 juli. Rekord sedan 2003. Den dagen toppade publiken till och med 8,4 miljoner tittare. Föga överraskande är France 2 den bästa kanalen i landet i publik den här månaden, med en marknadsandel på 19,1 %.

Placera nu i Tour de France av kvinnor, fram till 31 juli, fortfarande på antennerna för France Télévisions.

Relaterade Artiklar

Back to top button