Med Multisearch svarar Google på de frågor som du inte kunnat formulera förrän nu

Google I/O © Clubic

Ta en bild på en maträtt, ett plagg, en produkt och hitta var du kan få det nära dig, det är vad Multisearch tillåter.

Under sin Google I/O-konferens presenterade Mountain View-företaget ett kraftfullt verktyg som borde revolutionera internetforskning: Multisearch.

Du behöver inte beskriva med text, det räcker med ett foto!

Med Google Multisearch blir det möjligt att starta en fråga via sökmotorn inte bara via text utan via en bild tack vare funktionerna i Google Lens. En funktion som äntligen ger tillgång till information om ett ämne som inte går att beskriva.

Google I/O © Clubic

Flera exempel gavs under tillkännagivandet. Genom att ta ett foto av en fågel kan du starta en sökning genom att lägga till frågan “vad är det för fågel?”, kommer Google att svara på din fråga. Det fungerar också för en maträtt vars namn du inte vet: ett foto, och Google söker efter det. Om du letar efter en reservdel för möbler eller apparater, kommer ett foto att göra det möjligt för dig att hitta det du behöver.

Multisearch tillåter att lägga till text i bildfrågan och erbjuder lokala resultat

Multisearch är inte begränsat till detta eftersom Google också kan hjälpa dig att enkelt hitta det du letar efter runt omkring dig. För en produkt eller ett föremål visas en butik där du kan köpa den. Om du vill äta på en restaurang som erbjuder en specifik rätt som du bara har en bild på, listar Google de i din stadsdel eller stad.

Google I/O © Clubic

För att använda det här alternativet måste du gå till Google-appen för Android eller iOS och sedan till avsnittet Google Lens. Här är det möjligt att ladda upp en bild eller en skärmdump från galleriet, eller ta ett foto direkt med din enhet. En svep uppåt lägger sedan till en textfråga.

Till en början kommer Multisearch och dess platsbaserade resultatfunktion endast att vara tillgänglig på engelska. Stöd för andra språk planeras för framtiden.

Källa: Google I/O-konferens

Relaterade Artiklar

Back to top button