Med iPhone 14 Pro skulle Apple äntligen byta till USB-C

iPhone 14 © © Macrumors

iPhone 14 Pro kan vara den första iPhone utrustad med en USB-C-port. Det blir svårare och svårare för Apple att legitimera blixten.

Om en hantlangsstudent lyckades lägga till USB-C-anslutning till en iPhone, var Apple ännu inte redo att ta steget i år och förblir trogen sin Lightning-port. Men det kan snart ändras.

Blixten har haft sin dag

Enligt en rapport av iDropNews, som citerar flera källor som är bekanta med saken, skulle Apple seriöst överväga att integrera ett USB-C-uttag på iPhone 14 Pro och 14 Pro Max. Det är oklart om den vanliga iPhone 14 också skulle byta till denna standard.

En av anledningarna till denna byte till USB-C skulle vara att öka överföringshastigheterna. Lightning är mycket begränsad på detta område och USB 4 skulle drastiskt minska varaktigheten av filöverföringar. För en enhet som iPhone Pro riktad till proffs, och särskilt efter ankomsten av videoformatet ProRes, som producerar mycket stora filer, verkar det vara hög tid att lämna Blixten bakom sig.

Det kommer bara att finnas en kvar (och det kommer att vara USB-C)

Ett annat argument är att Apple måste vara beredd att adoptera USB-C ändå av juridiska skäl. EU-kommissionen vill införa en universell USB-C-laddare, och USA tänker också i denna riktning. I Europa kan skyldigheten träda i kraft 2024; Apple skulle sedan påbörja en smidig övergång från 2022.

Sista punkten som togs upp av iDropNews, bytet till USB-C skulle utan tvekan vara goda nyheter för miljön, och vi vet att Apple kommunicerar mycket om denna aspekt. Tillverkaren kan till och med vara frestad att ta bort kabeln från lådorna som den gjorde med laddare, med argumentet att alla redan har en USB-C-kabel hemma och spara pengar.

Källa: iDropNews

Relaterade Artiklar

Back to top button